Comunicat

COMUNICAT AL CONJUNT DE PROFESSORAT I EQUIPS DIRECTIUS. QÜESTIONS RELATIVES SOBRE EL JULIOL DE 2022

L’administració educativa ha implementat canvis a darrera hora per aquest mes de juliol a causa de la nova ordre de calendari que va anunciar el mes de febrer, i que s’ha publicat aquesta darrera setmana.

La normativa pel DOIGC 2021-2022 aprovada a finals del curs passat establia:
«El personal docent dels centres educatius públics inicien les activitats d’organització del curs l’1 de setembre. Les activitats del personal docent que es programen al centre acaben el 30 de juny. Tot i que amb caràcter general el mes de juliol es reserva perquè el personal docent pugui fer activitats de formació, la direcció del centre pot requerir-ne la presència els primers dies de juliol, en cas que es produeixin circumstàncies excepcionals que ho facin necessari.»

En la modificació que ha implementat el Departament d’Educació el 19 de maig de 2022 (sense tampoc passar per mesa sectorial):

«El personal docent dels centres educatius públics pot iniciar les activitats d’organització del curs 2022-2023, un cop acabades les activitats de tancament del curs 2021-2022. Tot i que hi ha personal docent que dedica el mes de juliol a fer activitats de formació, la direcció del centre pot convocar el professorat que tingui nomenament vigent durant el mes de juliol de 2022 i que, a més, hagi obtingut una destinació provisional al seu centre per al curs 2022-2023 en l’adjudicació de destinacions provisionals amb efectes d’1 de setembre de 2022, per organitzar el nou curs escolar durant els cinc primers dies laborables de juliol.»

USTEC-STEs denuncia:

  • Que l’administració mantenint el tarannà impositiu ha tirat pel dret, la normativa no ha passat per la mesa sectorial i, per tant, no s’ha negociat.

  • El canvi aprofundeix en el greuge comparatiu que ja es produïa amb l’anterior normativa que implicava la concreció de les «circumstàncies excepcionals» fent que alguns centres educatius convoquessin el professorat però la majoria de centres no.

  • En la nova normativa, igual que en l’anterior, les direccions tenen la potestat de poder convocar o no fer-ho al personal vinculat al centre. La novetat recau exclusivament en la possibilitat de poder convocar també als que hagin obtingut adjudicació provisional al centre a efectes d’1 de setembre.

Novament, el departament delega les seves responsabilitats sobre les direccions, exigint-los que actuïn com a executores d’una decisió autoritària del conseller.

USTEC·STEs (IAC) insta a totes les direccions a mantenir el funcionament ordinari que s’ha fet històricament durant el mes de juliol als centres, ja que la modificació de la normativa així ho permet.

USTEC-STEs (IAC)

Divendres 20 de maig de 2022

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes