USTEC·STEs (IAC) es persona contra l’execució de la sentència que imposa el castellà a les aules

El sindicat majoritari de l’educació respon així a la crida llençada aquest dilluns per la Plataforma per la Llengua a obrir un front judicial amb altres organitzacions de la comunitat educativa i la societat catalana.

El recurs defensa que la interlocutòria no compleix la jurisprudència del TSJC ni aplica correctament la sentència de la qual es deriva i demana que USTEC-STEs (IAC) sigui reconeguda com a part interessada. L’objectiu és aturar el termini de 15 dies que el tribunal ha donat al Govern per enviar instruccions als centres i forçar que es canviï el contingut de la interlocutòria que, tal com s’ha plantejat, pot obrir la porta a fins a un 75% de castellà i permet que qualsevol família sigui considerada part interessada portant a una judicialització plena de l’escola.

USTEC considera inadmissible des d’un inici la sentència del TSJC que obliga de manera immediata a complir un mínim del 25% de classes en castellà a les aules contra tot criteri pedagògic i contra el consens social, però també veu inacceptable la irresponsabilitat del nostre govern que pretén posar punt final a la immersió lingüística nascuda de la necessitat de construir un model d’educació d’igualtat d’oportunitats, de democràcia lingüística, de cohesió social i de no segregació per raons de llengua.

En aquest sentit, la interlocutòria deixa clar que una modificació de la Llei de política lingüística ni cap altre instrument legislatiu, no servirà per aturar l’execució de la sentència. És per això que s’insta al Conseller Cambray a que, d’una vegada per totes, entomi la responsabilitat no només de no acatar aquesta sentència sinó de blindar el català com a única llengua vehicular als centres educatius. Cal que els projectes lingüístics vinguin determinats pel Departament d’Educació, de manera unificada, en comptes de delegar la responsabilitat als equips directius i al personal educatiu dels centres.

Per últim, des d’USTEC es fa una crida a tot el conjunt de la societat a mobilitzar-se els propers dies per defensar el model d’escola catalana i, en cas d’aplicació de la sentència, es planteja impulsar amb el conjunt d’actors de la comunitat educativa (famílies, alumnat, docents i el conjunt de professionals de l’educació) accions de desobediència a la imposició d’un nou model lingüístic  que posa en risc la supervivència del català i la cohesió social.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes