Departament

11/05/22 Portal de centre – Noves mesures de flexibilització i conciliació en el gaudiment de permisos

Accés a Portal de Centre

 

El Govern ha ratificat l’Acord de la Mesa General de Negociació de l'Empleat Públic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (MEPAGC), de 20 d’abril de 2022, que recull mesures socials, laborals i de flexibilització i/o conciliació de la vida laboral i familiar. L'Acord inclou nous supòsits específics per al gaudiment de permisos ja existents i l’adaptació del marc normatiu regulador a noves realitats familiars o a altres situacions que requereixen criteris interpretatius més flexibles.

Noves mesures

  • Ampliació de fins a trenta minuts de flexibilitat horària addicional per començar la part de permanència obligatòria de la jornada laboral per als empleats i empleades que disposen de flexibilitat per motius de conciliació familiar.

  • Possibilitat de gaudir a temps parcial els permisos de naixement i adopció.

  • Possibilitat de compactació de la reducció de jornada per motius de conciliació. 

  • Ampliació dels supòsits per gaudir del permís per a exàmens prenatals i tècniques de preparació al part i per a tràmits administratius d'adopció o acolliment, que ara també inclouen les tècniques de reproducció assistida.

  • Absència justificada d’una jornada laboral diària per fer proves diagnòstiques considerades invasives com la colonoscòpia, l’endoscòpia, la gastroscòpia i els cateterismes.

  • Possibilitat de gaudiment de forma ininterrompuda del permís per naixement per a la mare biològica i el permís per adopció transcorregudes les sis primeres setmanes de descans obligatori en el cas les famílies monoparentals.

Nous criteris interpretatius

  • Equiparació dels graus d'afinitat i consanguinitat per a les famílies enllaçades i inclusió del cònjuge o la parella de fet en els permisos de conciliació.
  • Inclusió, dins dels motius d'absència, de l'assistència a una consulta mèdica tant dins de l’horari de permanència obligatòria com dins l’horari flexible.
  • El permís per hospitalització o per intervenció quirúrgica d’un familiar ja no comença obligatòriament el primer dia de l’hospitalització o el mateix dia de la intervenció.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes