Reunió sobre l’estabilització amb Funció Pública

El 7 d’abril Funció Pública ens ha convocat a una reunió informal als sindicats membres de la Mesa General de Negociació (IAC, CCOO i UGT) al Palau de la Generalitat per informar-nos del Pla de Reducció de la Temporalitat a l’Administració de la Generalitat de Catalunya. La reunió ha sigut un primer pas per poder impulsar l’estabilització del personal funcionari interí i laboral temporal en abús de temporalitat que ara mateix treballa a la Generalitat. Se’ns han presentat les dues vies d’estabilització que contempla la Llei 20/21, un procés extraordinari i únic de concurs de mèrits de 26.000 llocs de treball i un procés únic i extraordinari de concurs-oposició de 13.000 llocs de treball. Aquests processos són el compliment del que estipula la disposició addicional 6ª i 8ª de la Llei 20/21. Aquesta llei obliga a fer un procediment excepcional per tal de reduir la temporalitat de les administracions a un 8%. Entenem que aquesta situació límit, a la qual ens ha portat la pròpia desídia de l’Administració en no convocar els processos pertinents durant anys, s’ha de solucionar d’una manera acordada amb els i les representants del personal.

La IAC, que ha fet una lluita continuada per a la fixesa i que ha convocat dues vagues per aquest tema a les administracions públiques de Catalunya, ja ha reclamat des de l’aprovació de la Llei la convocatòria dels òrgans de negociació i així ho va reiterar al rebre la convocatòria d’aquesta reunió. La Consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ens ha assegurat que s’iniciarà la negociació immediatament, i que encara no hi ha res tancat.

Així, en breu, s’iniciarà la negociació en l’àmbit de MEPAG on estan representats tots els sectors de l’Administració de la Generalitat i després es passarà a les meses sectorials. Comencem un període de negociació amb les parts que componen la MEPAG. De moment, tenim macroxifres i ja hem demanat més detall per tenir clar que totes les places que la Llei diu que s’han de convocar es convoquin. IAC seguirem treballant perquè les qui som ens quedem i per un procediment just.

Reclamem un procés clar i negociat d’estabilització del personal temporal en abús de temporalitat que garanteixi el compliment de les disposicions addicionals 6a i 8a de la Llei 20/21.

Farem un diàleg amb l’Administració allà on s’ha de portar, a les meses de negociació, per garantir un procés net. Les que hi som ens quedem!

 

 Reunió sobre l’estabilització amb Funció Pública

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes