El Parlament vol enterrar la immersió lingüística

Ahir, 24 de març de 2022 –una data que viurà a la infàmia–, la immersió lingüística, de manera deliberada i sobtada, va ser atacada per bona part de les forces polítiques del Parlament. Aquesta estocada per l’esquena, pot representar el punt i final al sistema que, amb èxits i fracassos, malgrat que amb un consens i  implicació absoluta de la comunitat educativa, havia permès redreçar el català de la difícil situació amb què l’havia deixat el franquisme. Ara, amb aquest col·laboracionisme indigne amb tribunals i partits de dubtosa tradició democràtica, aquestes forces polítiques, amb la reforma de l’article 21 de la LEC, han conspirat per deixar la llengua comuna de l’escola a la intempèrie, a la bona o mala voluntat de Madrid, al caprici de jutges que ens odien com a país, en mans d’aquells que no volen que “es parle, s’escriga o es pense en català”.

Els termes del nou redactat reprodueixen el document que Educació, sota l’administració Bargalló, va fer públic el 2018, sota l’influx encara del 155. Com aquell document, i de la mateixa manera que ha anat passat amb les Illes o el País Valencià, els nostres propis governants aposten per reduir la ja precària presència del català al sistema educatiu. Un document, com un article, que és un despropòsit, i que per molt esforç argumentatiu que facin no deixa de ser una simple claudicació. 24 de març de 2022: bona part de les forces parlamentàries han decidit aplicar l’eutanàsia a la immersió.

USTEC·STEs (IAC) que defensava la immersió ja abans que aquesta fos formulada per les autoritats educatives fa quatre dècades, continuarà al davant de la comunitat educativa en defensa del català com a única llengua vehicular i instrument de cohesió. I lluitarem als carrers, als institucions, a les places, als espais públics i privats. Amb desobediència i desacatament. Amb la contundència que calgui. No ens rendirem mai. L’escola en català, ara i sempre!

USTEC-STEs (IAC)

Dissabte 26 de març de 2022

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes