Comunicat

El Consell Escolar de Catalunya tomba la proposta de nou calendari escolar 

El plenari del Consell Escolar de Catalunya, reunit ahir en sessió ordinària, va aprovar un dictamen sobre la proposta de calendari escolar per al curs 2022-2023, per 24 vots a favor, 18 en contra i 3 abstencions.

En aquest document, preceptiu i no vinculant, es van introduir diverses esmenes. A proposta de l’administració, se’n van aprovar algunes que opinaven sobre les bondats d’iniciar el curs a la primera setmana de setembre. Tanmateix, la més important, l’esmena 7, elaborada en una comissió paral·lela a l’oficial, es demana al Departament que estableixi una moratòria d’un curs perquè la comunitat educativa pugui debatre i arribar acords sobre aspectes rellevants relatius a l’inici del curs i altes qüestions importants que recull la proposta d’ordre. Es critica de manera contundent a la Conselleria sobre les maneres que s’ha fet servir per imposar el seu criteri sense escolar la comunitat educativa, es proposa mantenir un calendari per al curs vinent en els mateixos termes que l’actual i es demana incloure algunes de les recomanacions de dictàmens anteriors no ateses, com ara que l’esbarjo sigui considerat inequívocament com a temps lectiu a primària i secundària, es contempli una partida pressupostària per a les activitats extraescolars o a negociar amb la comunitat educativa. L’esmena, que és un torpede a la línia de flotació de les actuals directrius educatives de l’actual conseller, es va aprovar per un estret marge de 19 vots a favor, 17 en contra i 8 abstencions.

És la primera vegada que, en les quatre dècades d’història del CEC, es contradiu de manera oberta una mesura proposada per l’administració. La realitat és que els 18 vots contraris al dictamen que avui, segons dicta la normativa, s’enviarà formalment al conseller, correspon als membres de l’administració, que va rebre amb disgust una desautorització contundent respecte a les seves intencions.

Des de l’anunci, en roda de premsa, de la modificació unilateral del calendari, sense complir amb els preceptes legals de negociar l’ordre a la part social i enviar un esborrany previ al Consell, USTEC·STEs (IAC) ha treballat colze a colze amb la resta d’organitzacions sindicals, representants de famílies, entitats municipalistes, patronals, personalitats de prestigi o altres entitats representades per evitar que tirés endavant. El plenari d’ahir va ser una victòria de la comunitat educativa organitzada enfront l’immobilisme i la unilateralitat de la direcció política del Departament d’Educació. Malgrat els esforços per confondre l’opinió pública amb una política de comunicació propagandística, el cert és que el dictamen reclama de manera clara i inequívoca al conseller que no tiri endavant l’actual ordre i els canvis radicals i no consensuats que proposa.

El Consell Escolar de Catalunya és el màxim òrgan consultiu de la comunitat educativa, un organisme que depèn de la pròpia administració. Els seus dictàmens són preceptius, malgrat que no vinculatns. El CEC no té poder, encara que sí disposa d’una gran autoritat. Desafiarà el senyor González Cambray al Consell? La resposta que doni posarà a prova el respecte a les normes democràtiques.

 

USTEC·STEs (IAC)

Dimarts 22 de març de 2022

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes