Barcelona

Notícies

27F: NO a la Guerra imperialista! OTAN no, bases fora!

27F: NO a la Guerra imperialista! OTAN no, bases fora!

 

Manifest unitari de NO a la OTAN BCN

La recent escalada bèl·lica dels Estats Units i l’OTAN a l’Europa de l’Est suposa una nova amenaça a la pau dels pobles del continent.

L’Imperialisme encapçalat pels Estats Units d’Amèrica i el seu braç armat, l’OTAN, acumulen un llarg historial d’agressions militars i crims de guerra els últims 30 anys: Iugoslàvia (1999), Afganistan (2001), Iraq (1991 i 2003), Líbia (2011), Síria (2011) o Iemen (2014).

Com a totes les ingerències militars dels Estats Units i l’OTAN sempre existeix prèviament una tàctica comunicativa per guanyar-se part de l’opinió pública occidental mitjançant la manipulació informativa. Avui el nou pretext d’intervenció és una suposada invasió imminent russa a Ucraïna amb el suport de Bielorússia, i fins i tot de la Xina.

Des de la fi de la Guerra Freda, l’aliança atlàntica ha avançat de manera permanent cap a les fronteres russes, incorporant un total de 14 ex repúbliques soviètiques. Un fet objectiu que viola els acords de l’Acta Fundacional Rússia-OTAN del 1997 sota els quals Occident es va comprometre a no desplegar tropes de combat als nous països membres que van formar part del Pacte de Varsòvia.

Tot plegat respon a una estratègia dels Estats Units per dominar la zona del Mar Negre i enfortir la seva hegemonia davant les potències no-alineades amb els seus interessos, buscant també una ruptura de relacions entre Rússia i la Unió Europea per evitar el desenvolupament continental.

Sota aquest context internacional:

Denunciem al govern espanyol per la seva participació en les maniobres militars de l’OTAN amb l’enviament de soldats, bucs de guerra i avions. Una política exterior servil i entregada als interessos de l’imperialisme ianqui que està arrossegant a Europa a les portes d’una nova guerra.

Exigim al govern espanyol que retiri els efectius militars de la regió i que acabi amb la participació en aquesta escalada bèl·lica.

Demanem la sortida d’Espanya de l’OTAN i el tancament de les bases militars al territori, com la de Rota (Cadis) i la de Morón (Sevilla).

Els dies 29 i 30 de juny es realitzarà a Madrid la Cimera de l’OTAN, una organització supranacional que viola constantment els Drets Humans i que compta amb un cruent historial de milers de morts de diferents pobles del món.

Davant aquesta situació, cridem a la classe treballadora, a les organitzacions populars i als moviments socials, a mobilitzar-se per la pau, la democràcia, la justícia i la solidaritat internacionalista entre pobles, amb l’objectiu de sortir als carrers i enfortir el moviment contra l’OTAN.

Convoquem una concentració per al diumenge 27 de febrer a les 12:30 hores a la Plaça Universitat de Barcelona sota el lema “No a la guerra imperialista, OTAN No, bases fora”."

 

https://noalaotanbcn.wordpress.com/#contact-form-12

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes