Comunicat

Comunicat MUCE:  El Departament menysté la comunitat educativa

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), volem manifestar la pèrdua de confiança amb el Departament d’Educació i en la política que està impulsant el Sr. Josep Gonzàlez-Cambray, Conseller d’Educació.

Venim d’una situació complexa amb la gestió de la pandèmia, adaptant-nos al moment difícil i demostrant la professionalitat docent. L’escola ha estat més que a l’alçada de les circumstàncies i a canvi ha rebut el menyspreu i menysteniment per part de l’administració i és per això que mostrem un seguit de greuges que ens porten a manifestar la insatisfacció unànime de les entitats que conformen el MUCE, tant en el contingut com en les formes:

  • Recatalogació de centres d’alta i màxima complexitat sense tenir present el context de pandèmia i repartiment poc equitatiu dels PMOE.
  • Reestructuració i improvisació en les places públiques d’FP.
  • La futura aprovació d’una resolució de concerts, quan no es prima l’oferta pública.
  • Aparició de l’esborrany del decret de menjadors, sense consulta prèvia i sota cortines de fum.
  • Una escola inclusiva irreal, sense recursos ni planificació.
  • Deixadesa per part de l’administració a l’hora de resoldre el % de castellà que arriba judicialment.
  • Manca de planificació clara del 0-3 cap a la universalització i gratuïtat.
  • Manca de criteris per a la realització de la planificació de l’oferta educativa, que penja del pacte contra la segregació.
  • Un plantejament sense precedents d’un nou currículum a implantar al setembre als cursos imparells, sense temps per debatre i consensuar amb la comunitat educativa que l’ha d’aplicar.
  • La notícia per premsa d’un nou calendari escolar, sense consulta al CEC i als sindicats, al·legant equitat i sense un pla de realització.

Per tot això, reclamem rectificació pública per part de la Generalitat, creant dinàmiques de planificació serena i coordinada. L’educació és cosa de totes i tots, i no ha de passar per proclames públiques que generen més tensió al sistema educatiu i fa minvar la confiança de la comunitat educativa.

Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)

Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) – Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) – Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) – Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) – Catalunya Laïca – Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) – Federació d’Educació de CCOO – Federació d’Ensenyament de CGT- Intersindical (CSC) – Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) – Federació de Serveis Públics- UGT Educació – Front d’estudiants (FdE) – Sindicat d’Estudiants (SE) – Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) – USTEC- STEs (IAC)
 

Comunicat MUCE: EL DEPARTAMENT MENYSTÉ LA COMUNITAT EDUCATIVA
 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes