Departament

10/02/22 Portal de centre – Avançament del calendari escolar

Accés a Portal de centre

 

El proper curs 2022-2023 començarà el 5 de setembre per als ensenyaments d’educació d'infantil i primària i el 7 de setembre per a l’ESO, batxillerat i l'FP, tal com el conseller d'Educació ha comunicat als centres escolars i posteriorment ha anunciat amb el president de la Generalitat, en roda de premsa.

L'avançament del calendari no comportarà un increment d'hores lectives. Els canvis que acompanyaran aquesta reorganització de calendari són els següents:

  • Jornada reduïda entre els dies 5 i 30 de setembre els centres d'infantil i primària (de les 9 a les 13 hores). El servei de menjador tindrà el funcionament habitual.
  • Hi haurà un dia més de vacances de Nadal i els centres educatius tindran un dia més de lliure elecció (es passarà de 3 a 4 dies).
  • Avançament d'un mes els nomenaments de la plantilla estructural, al mes de juny, per tal que al juliol ja estiguin nomenats els equips professionals del curs següent per facilitar l'organització del curs vinent.

Els beneficis d'aquesta mesura per al conjunt de la societat són els següents: 

Per a l'alumnat. S'escurcen les vacances d'estiu, la qual cosa serà positiva per als infants i joves, que tornen abans als hàbits i aprenentatges adquirits durant el curs, i sobretot per a aquells que es troben en una situació de més vulnerabilitat, que no tenen els mateixos recursos per fer activitats culturals i d'educació en el lleure durant l'estiu.

Per a les famílies. L'avançament del calendari escolar beneficia el col·lectiu de mares i pares, perquè afecta directament la conciliació de la vida laboral i familiar. Especialment beneficia les dones, a les quals recau més la cura dels fills i filles.

Per als i les professionals de l'educació. En fer-se una jornada compactada al matí durant el mes de setembre, un mes encara molt calorós, les classes es faran en un horari amb millor confort tèrmic. Amb aquest horari es facilitarà també la coordinació del personal docent per treballar els continguts pedagògics per impartir durant el curs.

Per als equips directius. Amb l'avançament dels nomenaments de la plantilla estructural es facilitarà molt l'organització del curs següent.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes