USTEC-STEs (IAC) interposa un recurs contra l’oferta pública d’ocupació de l’acord GOV/207/2021, de 21 de desembre

La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOE núm. 312 de 29/12/2021) preveu que les places afectades pels processos d’estabilització d’ocupació temporal s’hagin de convocar pel sistema de concurs de mèrits dels apartats 6 i 7 de l’article 61 del TREBEP si reuneixen les característiques de les disposicions addicionals sisena i vuitena d’aquesta llei. Aquesta norma sotmet a les administracions públiques a l’obligació de certificar al Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, a través de la Secretaria d'Estat de Pressupostos i Despeses, el nombre de places estructurals ocupades de forma temporal existent en cadascun dels àmbits afectats.

 

USTEC-STEs (IAC) hem interposat un recurs de reposició per sol·licitar la nul·litat de l’ACORD GOV/207/2021, de 21 de desembre, pel qual s’aprova l’oferta pública d’ocupació de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2021 (DOGC 8569 de 23/12/2021), ja que:

  • USTEC-STEs defensa que l’oferta de places aprovada pot estar afectada pels processos d’estabilització de l’ocupació pública. La mateixa administració desconeix si estem davant o no de places que podrien estar afectades pels processos d’estabilització de l’ocupació pública: Reial decret llei 14/2021 i la Llei 20/2021.
  • L’acord no identifica cadascuna de les places que són objecte de l’oferta pública d’ocupació, i al mateix temps s’afirma que l’oferta no és específica d’estabilització. L’administració hauria d’haver justificat motivadament el perquè no ho són. La manca de motivació del perquè les places no són d’estabilització suposa una arbitrarietat i conseqüentment provoca indefensió.

 

Per tot això, USTEC-STEs (IAC):

  • Sol·licitem mitjançant el recurs de reposició que s’aprovi un nou Acord de Govern que incorpori a l’oferta d’ocupació pública de l’Acord GOV/207/2021 l’anàlisi exhaustiu de totes les places.
  • Reclamem que el concurs de mèrits sigui prioritari i pugui sumar el màxim de places per oferir.
  • Que en l'anàlisi de les places estructurals es considerin les que resten d'estabilització, les desertes de les darreres convocatòries i les corresponents a la taxa de reposició: en total, un mínim de 15.000 places docents i per al personal laboral.

USTEC-STEs (IAC)

2 de febrer de 2022

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes