IOC

Comunicat de l’equip docent de l’Institut Obert de Catalunya (IOC)

Arran de l’anul·lació, per causes tècniques, de les proves finals d’FP que haurien d’haver-se desenvolupat el passat 15 de gener de 2022, l’equip docent de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) posa de manifest:

  1. El seu malestar pel mal funcionament de la plataforma i les contínues incidències tècniques del Campus que han portat a l’anul·lació de les proves finals d’FP. La caiguda del sistema durant la realització de les proves no va ser un fet aïllat sinó – el més greu de tot- un seguit d’incidències tècniques que dificulten enormement les tasques d’ensenyament-aprenentatge.
  2. El seu desacord amb les mesures adoptades per a un nou calendari de repetició de proves finals (incloent-hi diumenges, dia no laborable, contravenint l'article 16 de la normativa ORDRE EDU/193/2021, de 13 d'octubre, per la qual s'organitzen els ensenyaments de formació professional inicial en la modalitat d'educació no presencial), perquè no donen una solució definitiva i obliguen a adaptar el procés de realització de les proves finals a la capacitat de la infraestructura, i no a  l’inrevés.
  3. La necessitat de dotar l’IOC de les inversions necessàries per garantir el funcionament tècnic de la plataforma i els recursos humans necessaris per a la qualitat de l'aprenentatge en línia.
  4. L’empatia vers els estudiants de l’IOC, lamentant els inconvenients i compartint els neguits que els problemes tècnics estan provocant en un correcte desenvolupament dels seus estudis.

Per tant, es demana al Departament d’Educació:

Que prengui de forma urgent les mesures oportunes per garantir que l’únic centre d’educació a distància públic de Catalunya, l’IOC, que dona servei a més de 25 mil estudiants de diferents estudis: Graduat en educació secundària (GES), Batxillerat, Cicles formatius de formació professional, Escola Oficial d’Idiomes (EOI IOC), Formació pedagògica i didàctica, Català per a joves residents a l’estranger, accés als cicles de grau superior, preparació per a les proves d’accés a la Universitat, Competic, Formació i formacions especialitzades, estigui dotat dels recursos humans i materials dimensionats al nombre d’usuaris i adequats a les particularitats d’un centre d’ensenyament en línia.

Tot i això, com a personal docent del Departament d’Educació, acatem l’ordre de posposar i repartir les proves finals d’FP entre diferents dies i malgrat el desacord, ens comprometem a treballar amb la dedicació i voluntat que sempre hem mostrat per garantir la millor educació possible per als nostres estudiants.

Barcelona, 21 de gener de 2022

Signat per 151 docents (81 plantilla + 70 col·laboradors)

 

 Comunicat de l'equip docent de l'Institut Obert de Catalunya

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes