Personal Laboral OBJECTIU 8%

La nova llei d’estabilització del personal interí (laboral i docent) aprovada al Congreso de Diputados aquest desembre 2021 permet un concurs de mèrits estructurat i articulat, sense haver de modificar el VI Conveni, per a totes les categories professionals recollides dins el col·lectiu de personal laboral. L’opció de la via de concurs de mèrits per accedir a la condició de personal laboral fix, llargament reivindicada per USTEC·STEs (IAC), donarà la possibilitat a molts interins amb un llarg currículum laboral al departament, amb experiència i professionalitat, d’estabilitzar de manera definitiva la seva situació laboral.

 

La llei estableix la distinció entre dos tipus d’accés a les places:

 • via concurs de mèrits no restringit (on tothom és podrà presentar) en totes aquelles places creades anteriorment a l'1 de gener del 2016

 • via concurs-oposició en les creades a partir de l'1 de gener del 2016.

Com a resultat de tots aquests processos, si la seva aplicació és de forma transparent, sense trampes i sense reserves, dotarà als centres educatius d’una estabilitat de plantilla del personal laboral, sense superar el 8% de la temporalitat, tenint en compte que en aquest moments es situa en la xifra escandalosa més d’un 90% en el nostre col·lectiu.

 

USTEC·STEs (IAC) reclamem a l’administració:

 • Que ens faci arribar totes les dades oficials sobre places estructurals al Departament d’Educació (les places covid hi han de ser incloses, el nostre sindicat les considerem estructurals).

 • Que no s'iniciï cap negociació del concurs-oposició fins que no s'hagi negociat el concurs de mèrits.

 • Concurs de mèrits:
 • On l'experiència professional en igual o similar categoria dins del Departament representi la màxima puntuació.
 • Sense fases eliminatòries ni parts subjectives. En cap cas una entrevista pot formar part del procediment.
 • Els processos via concurs de mèrits han de precedir en tots els casos als de concurs oposició.
 • Concurs oposició:
 • Les fases no siguin eliminatòries.
 • La fase de mèrits suposi el màxim percentatge per a cada categoria professional, tal com permet l’actual Conveni (entre el 65% i el 50% de la nota total).
 • Que s'activi la negociació d'un pacte d'estabilitat que es pugui articular paral·lelament als procediments de concurs de mèrits i concurs-oposició, com històricament hem reclamat, per totes aquelles tècniques/s d’infantil TEEI que no obtinguin plaça en el concurs-oposició en actiu actualment

 

Ara més que mai, ens cal lluitar conjuntament per eliminar l'abús de temporalitat en frau de llei del nostre Departament!!!

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes