11/01/22 Portal de centre – Protocol de gestió de casos covid als centres actualitzat amb les noves mesures.

Accés a Portal de centre 

El protocol de Gestió de casos de covid-19 als centres educatius, s'ha publicat l'11 de gener de 2022 amb la introducció de dues novetats:

  • L'alumnat i professorat de tots els ensenyaments que hagin estat positius per covid-19 en els darrers tres mesos (independentment del seu estat vacunal) no s’hauran de fer TAR quan hi hagi un cas positiu al grup de convivència i podran continuar anant a l’escola amb normalitat.
  • L'alumnat i professorat que presentin simptomatologia compatible amb la covid-19, cal que es facin una prova diagnòstica. Aquestes persones no podran assistir al centre fins que no tinguin el resultat: si són positives s'hauran d'aïllar i si són negatives podran tornar al centre un cop hagin millorat els símptomes (en què cal haver estat 24 hores sense tenir febre)

D'altra banda, continuen vigents les novetats que es van introduir en el protocol publicat el 9 de gener, i que són les següents:

  • Amb relació a la gestió dels contactes estrets, es consideren “immunitzades” les persones que han rebut la pauta de vacunació completa (14 dies després d’haver rebut la darrera dosi) i/o les que han passat la malaltia (amb prova diagnòstica que ho confirmi) en els darrers 90 dies (3 mesos). 
  • Les persones immunitzades que són contacte estret, queden exemptes de fer quarantena, si bé han de reduir la seva interacció social i estar amatents a l’aparició de qualsevol dels símptomes esmentats en el protocol. Si n’apareix algun, cal que es quedin a casa i que contactin per telèfon, o a través de La meva salut, amb el seu centre d’atenció primària.

  • Se suprimeix la indicació de quarantena per als alumnes d’educació infantil i d’educació primària immunitzats i no immunitzats quan hi hagi casos positius esporàdics en el grup de convivència estable (4 o menys). Quan hi hagi 5 casos positius o més (o el 20 % o més de positius) al grup de convivència estable (GCE) en un període de 7 dies, s'ha d'indicar als infants no immunitzats del GCE que facin quarantena. 

  • Els alumnes d’educació primària (immunitzats i no immunitzats) i els alumnes immunitzats dels centres d’educació especial (a partir de 6 anys), que no hagin passat la covid-19 en els darrers tres mesos, s’han d'incorporar al circuit B (TAR, test d'antígens ràpid a la farmàcia) quan hi hagi un cas positiu al GCE. Cal que es faci el TAR entre els dies 0 i 1, un cop notificat el cas positiu. 

  • El període de quarantena (per contacte estret) i el període d’aïllament (per positivitat) en persones asimptomàtiques o amb símptomes lleus passen de 10 a 7 dies
     


Informació sobre els circuits de gestió de casos a Portal de centre

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes