Comunicat

covid-19

Exigim al departament d’Educació el tancament URGENT I SENSE DILACIÓ dels centres educatius allà on la incidència és greu!!

Donat l'increment exagerat de casos positius, tant entre l'alumnat com entre el personal dels centres, i el risc que aquesta situació comporta, exigim el tancament immediat dels centres educatius, allà on la incidència és greu, abans de l'inici de les vacances escolars de Nadal.

Queda constatat, malgrat la informació sobre els grups confinats, que les dades oficials en relació a l'augment dels casos són preocupants i demostren que el contagi es produeix a les escoles.

Els índexs de transmissió als centres educatius s'han disparat de manera alarmant!!
Amb les dades actuals (l'augment diari de casos positius, el nivell de transmissió comunitari…) no podem entendre com no s'ha actuat al respecte.

D'altra banda, les mesures que hi ha en aquests moments als centres no són adequades ni suficients; cal una revisió dels plans d'actuació amb la participació de la part social.

Entenent que l'educació ha de ser preferentment presencial, demanem, segons quina sigui l'evolució de la sisena onada, responsabilitat i coherència, tant al Departament de Salut com al Departament d'Educació, per prendre les decisions que siguin necessàries per garantir la seguretat de la comunitat educativa, sense descartar endarrerir el retorn a les aules.

 

 

Anàlisi de l’incidència acumulada a 14 dies per 100.000 habitants

 

 • A partir de les dades del traçacovid s’ha calculat la incidència acumulada a 14 dies (IA14) per 100.000 habitants (indicador bàsic d’evolució de la pandèmia), tant per a l’alumnat com per al conjunt de professionals que hi treballen als centres educatius (docents, PAE i PAS) des del 1.12 fins al 22.12.
   
 • Aquesta IA14 ha anat escalant els darrers dies fins a nivells molt alts:
  • A 22.12 en el cas de l’alumnat està a 1283,8 (en groc), i en el cas del professorat, PAE i PAS està a 2728,8 (en taronja)
  • Tenint en compte que la mitjana de Catalunya era el 22.12 de 781,4 (en verd), l’alumnat té una incidència acumulada un 50% més alta; però el conjunt de professional la té gairebé quatre vegades més gran que el conjunt de Catalunya.
  • Aquesta quantitat és altíssima i permet situar aquest col·lectiu com a víctima de les regles de confinament a les escoles. A nivell de Catalunya no s’ha arribat mai a una xifra tan alta en cap moment de la pandèmia.
    
 • La tendència de les dades és d’un creixement exponencial i la incidència creix a un ritme molt més elevat que la mitjana catalana. P. ex.:
  • El dia 1.12 s’havia infectat de COVID-19 durant els 10 dies anteriors 746 professionals (el 0,47% del total), però el dia 22.12 s’havien infectat durant els 10 dies  anteriors 2898 professionals (l’1,81% del total)!
    
 • Amb aquestes dades es pot afirmar que ara mateix les escoles són un focus de contagis molt per sobre de la mitjana de la resta de la societat. Ara mateix les escoles són insegures. 

 

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes