Comunicat

covid-19

La pandèmia Covid-19 desboca als centres escolars

En les darreres setmanes, i d'acord amb informació directa sorgida dels centres educatius, es constata un increment exponencial de contagis i confinaments derivats de la situació sanitària i en un estadi epidemiològic greu. Aquestes dades que ens arriben mitjançant canals diversos contrasten amb les dades oficials que apareixen al traçacovid. En el mateix traçacovid, podem deduir que la tendència que mostren les dades és d'un fort creixement i la incidència creix a un ritme molt més elevat que la mitjana catalana. Com a exemple, podem comparar que a dia 1 de desembre s'havia infectat de COVID-19 durant els deu dies anteriors 746 professionals (el 0,47% del total), però ja a dia 16 s'havien infectat durant els darrers deu dies 1900 professionals (l'1,19% del total).

Tenint en compte que la incidència acumulada a 14 dies per 100.000 habitants a la mitjana de Catalunya el 16 de desembre era de 534, l'alumnat estava situat a 784,24, té una incidència acumulada un 50% més alta i en el cas del professorat, PAE i PAS està a 1566,88, tres vegades més gran que el conjunt de Catalunya.

És del tot previsible que en els dies vinents tots els indicadors siguin encara molt pitjors que els actuals, i ens estem situant a les portes de les festes nadalenques, amb el que suposa de viatges i celebracions.

USTEC-STEs hem demanat les dades reals i amb la màxima immediatesa a l'administració, i que el Departament d'Educació prengui totes les mesures necessàries, si cal, excepcionals i sense descartar-ne cap, a fi que es puguin frenar els contagis als centres educatius, tant entre l'alumnat com entre els professionals que els atenen.

És primordial salvaguardar la salut dels treballadors i treballadores i de la comunitat educativa i en extensió la salut pública de la societat.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes