Volem negociar prioritàriament el concurs de mèrits!, cal l’estabilització de les persones en frau de llei per temporalitat ara!

USTEC·STEs (IAC) a la mesa sectorial de dimecres 15 de desembre, hem defensat, a diferència d'altres sindicats, la necessitat de negociar, en primer lloc, i prioritzant, el concurs de mèrits que amb la propera publicació al BOE de RD 14/2021, serà una realitat. La lluita per l'estabilització del professorat interí ha estat i és una de les condicions laborals més importants en el nostre sector, USTEC·STEs (IAC) no podem entendre que no es facin els màxims esforços en treure la màxima quantitat de places per Concurs de Mèrits, un sistema que sí que permetrà funcionaritzar les plantilles docents i, per tant, reduir la temporalitat al Departament i subsanar l’abús de temporalitat que està afectant a les treballadores interines.

Sense tenir totes les dades reclamades, sense cap garantia de normativització dels dos processos i sense un calendari concret, no entenem com algunes organitzacions sindicals han participat d'una votació plantejada malintencionadament per part del Departament sense consens amb la part social on plantejava: publiquem la convocatòria de concurs-oposició corresponent a la taxa de reposició amb l'actual reglament 276/2007? Està clar que l'administració s'ha espolsat les responsabilitats, i segueix donant prioritat a un model de sistema de concurs-oposició fallit que hem denunciat repetidament que no és un sistema que estabilitzi al personal (només cal veure el resultat del darrer concurs-oposició on les places desertes han arribat al 42%). USTEC-STEs (IAC), hem mostrat la nostra disconformitat amb la votació proposada, i per no avalar-la en cap cas, ens hem aixecat de la mesa sectorial en motiu de protesta.

USTEC·STEs (IAC) exigim:

 • Que el Concurs de Mèrits sigui prioritari i pugui sumar les màximes places
 • Que en l'anàlisi de les places estructurals, USTEC·STEs considerem que serien un mínim de 15.000 places entre les quals resten d'estabilització, desertes i de taxa de reposició 9.563, més un mínim de 6.000.
 • USTEC-STEs defensa el concurs de mèrits:
  • on l'experiència docent dins de l'administració sigui la puntuació més gran,
  • que pugui fer-se de manera coordinada en d'altres CCAA, per poder garantir que les persones interines que es presentin siguin de l'administració on treballen actualment.
  • que les persones es puguin presentar a les especialitats relacionades amb la seva titulació acadèmica
  • que el professorat, amb la casuística de donar classes a diferents cossos docents, puguin comptar màxim de l'experiència per on es presentin (cas PTFP)
  • El concurs de mèrits no pot tenir fases eliminatòries, ni parts subjectives. En cap cas l'entrevista pot formar part del procediment.
 • Que el concurs-oposició pendent s'ajorni fins a obtenir les millores derivades de la modificació del RD 276/2007

USTEC·STEs (IAC) reclama a l'administració:

 • que se'ns faci arribar totes les dades oficials sobre places estructurals al Departament, incloent-hi les places covid que des del nostre sindicat considerem com estructurals,
 • que no s'iniciï cap negociació del concurs-oposició fins que no s'hagi negociat el concurs de mèrits
 • que s'activi la negociació d'un pacte d'estabilitat que es pugui articular paral·lelament als procediments de concurs de mèrits i concurs-oposició, com històricament hem reclamat a l'administració.
 • que l’administració se centri a reduir la temporalitat al 8% i mostri rigor i compromís real amb el personal interí.

Ara més que mai, cal lluitar junts per eliminar l'abús de temporalitat en frau de llei del nostre Departament.

USTEC·STEs (IAC)

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes