Comunicat informatiu sobre l’atenció a l’alumnat amb situacions sanitàries complexes als centres educatius

El passat 24 de novembre la Plataforma per l’ Infermera Escolar havia de tenir una reunió amb representants dels departaments de Salut i Educació. La reunió va ser convocada per la Sra. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, a petició de la Platafoma. Hi van assistir 7 professionals del CatSalut però cap representant del Departament d’Educació, que va excusar la seva absència però no van suplir-la.

Vam sortir de la reunió amb la sensació que un cop més no s’havia escoltat la demanda que exposem com a plataforma; VOLEM UNA INFERMERA ESCOLAR!!. És per tot això que tornem a denunciar:

  • La inacció del govern per fer efectiva la Proposta de Resolució aprovada per incorporar la infermera escolar a tots els centres educatius de Catalunya, presentada per la Diputada Esther Niubó al Parlament, el 28 de novembre de 2019.
  • La poca transparència dels departaments d’Educació i Salut, ja que en cap moment se’ns ha facilitat l’accés a l’Acord Marc i el Pla d’escola Inclusiva.
  • La manca de comprensió envers famílies, alumnat, personal de suport educatiu i docents que dia a dia han de fer front a la complexitat que suposa garantir el dret a l’educació dels infants amb situacions sanitàries complexes.
  • La figura de la infermera o infermer escolar no pot ser substituïda per la d’una vetlladora “sanitària” o vetllador.
  • La manca d’aplicació de les pròpies mesures exposades pel departament de Salut. Les famílies no hem estat assabentades per part dels equips d’atenció primària que han de fer la valoració dels nostres fills i filles de cap de les mesures que s’han d’aplicar. És per aquest motiu que constatem l’incompliment de l’aplicació del pla i de l'adjudicació d’hores d’infermeria.
  • La falta de pressupost per aquest alumnat, que és el més vulnerable. L'educació és un dret universal i tothom ha de tenir la mateixa atenció amb els i les professionals corresponents.

Davant aquesta situació insostenible prendrem les mesures que considerem necessàries i no descartem cap tipus de mobilització. VOLEM SOLUCIONS REALS!!!

 

 

Comunicat informatiu sobre l'atenció a l'alumnat amb situacions sanitàries complexes als centres educatius

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes