Comunicat

Una vaga necessària! Valoració després del 28O

USTEC·STEs (IAC) vol enviar un missatge d’agraïment als treballadors i treballadores del Departament d’Educació i de tots els sectors públics que, convocats per la confederació IAC (de la qual USTEC forma part), el passat dijous 28 d’octubre es van mobilitzar per guanyar drets laborals i per lluitar per l’estabilitat de tots els companys i companyes interins en situació d’abús de temporalitat per frau de llei. L’ampli seguiment de la vaga, unes 14.000 persones en educació (amb participació majoritària del col·lectiu interí) i la magnitud de les diferents manifestacions convocades en diferents ciutats catalanes testimonien l’abast de la jornada de lluita i la magnitud del problema per l’estabilització del personal interí. Podeu llegir el comunicat sencer de la IAC aquí:
 

https://iac.cat/2021/10/28/valoracio-de-la-jornada-de-vaga/
 

Des de fa temps, USTEC·STEs (IAC) estem denunciant l’increment d’interinitat a Educació a causa d’uns sistemes de selecció de personal obsolets per estabilitzar l’alt percentatge de personal interí docent i laboral temporal existent a Educació. A més a més, aquest alt grau de precarietat ha comportat un perjudici per a l’educació pública, ja que els centres no poden comptar amb plantilles estables i el Departament d’Educació segueix imposant el dit. Mentrestant, el personal interí docent i laboral temporal continua encadenant contractes sense assolir l’estabilitat, a causa de les males praxis de les diferents administracions implicades, tal com acrediten diverses sentències del TJUE quan insisteixen en la transposició de la Directiva Europea 70/1999 a l’Estat espanyol.
 

L’estabilització del personal interí docent i laboral temporal via concurs de mèrits és possible, ja que el marc legal i l’actual redactat de la llei així ho recull. Per això les mobilitzacions de les darreres setmanes han estat necessàries i determinants a l’hora de pressionar els partits del Congrés perquè, durant l’actual tramitació del Projecte de llei en què es va convertir al juliol el Reial Decret Iceta, defensin les esmenes que USTEC·STEs els va traslladar. Tothom qui porti més de tres anys de serveis prestats ha de conservar la feina i adquirir la condició de funcionari de carrera o, en el cas del personal laboral, de laboral fix.
 

USTEC·STEs (IAC) veu necessària la continuïtat de la lluita per seguir pressionant i així assolir la consolidació dels llocs de treball del personal interí.

 

Qui treballa es queda
Cap interina al carrer!

 

#fixesaja
#QuiTreballaEsQueda
#CapInterinaAlCarrer

 

Comunicat USTEC·STEs (IAC) Una vaga necessària! Valoració després del 28O

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes