Mobilitza’t!! Cap interina laboral al carrer!!

 

El col·lectiu del personal laboral dels centres educatius públics de Catalunya,  està format gairebé per 5000 treballadores/s.  Una insuficient oferta pública ha estat la causa que actualment tinguem més d'un 90% de temporalitat, quan la normativa europea estableix que el màxim ha de ser del 8%.

Els darrers processos selectius del 2006 i 2009, tan sols van convocar a algunes de les categories professionals i amb un nombre de places insuficients. Per a altres categories, mai s'ha convocat un concurs-oposició. Per tot això, la majoria de nosaltres, que portem més de 3 anys treballats, ens trobem en abús de la temporalitat en frau de llei (tal com estableix la sentència del TJUE de 19 de març de 2020).

Com a exemples clars:

  • Tècniques i tècnics d'educació infantil (TEEI), que moltes d'elles després de15 anys sense convocar oposicions estan passant per un procés selectiu, amb la possibilitat de perdre la feina.
  • Integradores i integradors socials (TIS), categoria professional creada el 2006, pendent de ser publicada la seva convocatòria, que per sort s'ha pogut aturar fins a veure el resultat dels canvis normatius en procés tant al Parlament de Catalunya, com en l'àmbit estatal.

Les sentències del Tribunal superior de justícia de la Unió Europea (TJUE) no garanteixen que personal interí passi a ser fix, sinó que obliguen a l'Estat i administracions públiques que posin fre a la desmesurada contractació temporal entre les plantilles estructurals.
La resposta del govern espanyol a les pressions d'Europa per solucionar l'abús de la temporalitat, on fins hi tot se li condicionava la prestació d'ingressos del Fons Europeu, ha estat el Reial Decret Llei 14/2021, de 6 de juliol (Izetazo), fruit de  l'acord signat pel PSOE, CSIF, UGT i CCOO.

Pretén disminuir la temporalitat, amb les següents mesures:

  • Convocatòries massives fins a 31/12/2022 per a totes les categories professionals de totes les administracions públiques, amb un model de concurs-oposició de lliure concurrència, com els que han fet fins ara, que no garanteixen l'estabilització real de tot el personal interí en frau de llei.
  • Condicionant la continuïtat en les borses de treball i el cobrament de les indemnitzacions, en el cas de perdre la feina, a la participació i el resultat obtingut en aquestes convocatòries de concurs- oposició:
    • Es podrà exigir una nota mínima en el resultat de les proves per poder continuar en la borsa de treball, segon marqui cada administració.
    • En el cas de no presentació a aquestes proves es perdria el dret a qualsevol indemnització si es perdés la feina.
  • Previsió d'unes indemnitzacions irrisòries per a tot aquell personal que finalment perdés la relació contractual (20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos).
  • Limitar els contractes d'interinatge a un màxim de 3 anys. Aquesta mesura seria aplicable tant a les persones interines de llarga durada com a les que s'incorporen de nou. ( inclou treballadors/es places Covid).

Què vol USTEC·STEs (IAC)?

  • La modificació de l' Izetazo a través de les esmenes que es puguin incloure en la tramitació de l'actual Proyecto de Ley de medidas urgentes para la reducción de la temporalidad del empleo público, per tal que cap interí en frau de llei perdi el seu lloc de treball.
    • Que permeti als diferents governs autonòmics i administracions públiques elaborar plans d'estabilització propis.
      • Obriria la porta a la Proposició de Llei d'estabilització de les treballadores i treballadors del sector públic català, actualment en tràmit al Parlament de Catalunya.
      • Permetria que el Departament d'Educació elaborés un pla d'estabilitat per tots/es les tècniques especialistes en educació infantil que no obtinguin plaça en concurs-oposició actualment en marxa.
    • Que contempli una doble via d'accés per assolir la condició de laboral fix, mitjançant la via d'un concurs de mèrits restringit que garantís la continuïtat del tot el personal interí en abús de la temporalitat i en frau de llei. Una via justa per a cadascú.

Vivim moments claus que condicionaran el nostre present i futur laboral!!
Que NO t'enganyin!!!

Teniu tota la informació, al següent enllaç:

EL PERSONAL LABORAL FORMEM PART D'AQUESTA LLUITA. IMPLICA'T!!!

INFORMA'T: Si no saps com et pot afectar o necessites més informació contacta amb nosaltres:

MOBILITZA-T: LA LLUITA D'USTEC A FAVOR DEL PERSONAL INTERÍ CONTINUA

  • En les diferents accions que es duran a terme en tots els territoris.
  • Exerceix el teu dret de vaga: Un dia de VAGA suposa el descompte d’un dia de sou, amb aquest ERO encobert  pots perdre la feina!!!

        

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes