Comunicat

USTEC•STEs (IAC) proposa als partits polítics el concurs de mèrits com a solució per al personal interí en frau de llei

Tal com ja vam informar al seu moment, el passat 21 de juliol, el Congrés dels Diputats va decidir tramitar com a Projecte de llei el Reial decret llei 14/2021 de 6 de juliol de “mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública”, més conegut com a Decret Iceta. La manca d’acord parlamentari, i l’oposició frontal dels treballadors públics i de sindicats com USTEC·STEs (malgrat que CCOO, UGT i CSIF hi continuen donant suport) va impedir validar el text original del ministre Iceta. Malgrat que ens congratulàvem que el text original no hagués prosperat, l’acord a què es va arribar al Congrés i el text que en va resultar no resolien les incerteses creades, ja que no oferien regles clares per regularitzar de manera transparent i urgent la precarietat del personal interí ni preveien procediments justos perquè aquest personal amb més de tres anys de serveis esdevingués funcionari de carrera o laboral fix.

Malgrat que l’acord del PSOE, Podemos-En Comú i ERC anunciat (i no concretat) per la Ministra d’Hisenda i Funció Pública al Congrés, entre altres, no recull la solució al problema del personal interí, ni de bon tros, sí que contempla la possibilitat del concurs de mèrits per a determinats col·lectius, tal com especifiquen els apartats 6 i 7 de l’article 61 de l’EBEP. Això dóna la raó a USTEC·STEs en el sentit que aquest sistema d’accés és possible i només fa falta voluntat política per estendre’l a tot el personal interí en frau de llei. És per això que demanem als partits polítics al Congrés que estiguin a l’alçada de les circumstàncies, formant part de la solució i no fent-se còmplices de la perpetuació de la injustícia. La tramitació del Projecte de Llei actualment en curs (que per procediment d’urgència ha d’aprovar-se abans de finalitzar l’any) ofereix una darrera oportunitat perquè els partits pactin una solució definitiva per al personal interí, donant cobertura legal a un concurs de mèrits a partir de l’experiència i a altres mesures complementàries. A continuació, reproduïm el text íntegre de les propostes que USTEC·STEs ha traslladat a les diferents formacions polítiques perquè les defensin al Congrés:

https://sindicat.net/media/main/uploads/2021/09/20/enmien_1.PDF

Paral·lelament als tràmits del Congrés dels Diputats, el Parlament de Catalunya està tramitant la Proposició de llei per a l’estabilització dels treballadors i treballadores del sector públic català, sobre la qual USTEC-STEs (IAC) també demana responsabilitat als partits polítics catalans perquè arribin a acords que facin possible un marc català propi de contractació a la funció pública, amb seguretat jurídica i amb vocació de servei públic. El sindicat participarà en aquesta tramitació parlamentària, fent aportacions al text original i compareixent al Parlament, en tant que sindicat majoritari de l’educació pública de Catalunya.

Aquesta lluita en favor del personal interí no només té a veure amb els drets laborals i el pa de milers de treballadors i treballadores públics, sinó que interpel·la la societat sencera en la defensa d’uns serveis públics de qualitat, la justícia social, la democràcia i transparència en la gestió, i la bona administració del diner públic. És per això que fem una crida unitària a tota la societat, i a la comunitat educativa en general i als treballadors i treballadores en particular, a defensar aquesta causa per totes les vies de mobilització i tots els espais de participació. USTEC·STEs (IAC), sindicat compromès a acabar amb la precarietat laboral a l’educació pública, continuarà treballant per acabar de manera urgent amb la precarietat del personal interí.

 

Comunicat d'USTEC·STEs (IAC) (20/09/21): USTEC•STEs (IAC) proposa als partits polítics el concurs de mèrits com a solució per al personal interí en frau de llei  

 

 

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes