Resum del Comitè Intercentres amb el Departament d’Educació del 27 de juliol de 2021.

Educadores/s d’Educació especial

Després d’haver signat  l’acord i el guany en la recuperació de les 25 h, es posa sobre la taula el munt de cartes rebudes, enviades per educadores/s, demanant el retorn complet a la distribució horària d'origen, que comportaria la reducció de les hores de permanència al centre i altres reivindicacions importants i comuns a la resta del personal d’atenció educativa.

El Departament expressa que el fet d’haver signat aquest acord, no tanca la possibilitat de  seguir negociant, és per això que, conjuntament a l’acord, es crea una comissió de seguiment per tal d’anar revisant i garantir que es compleixi l’acord.
USTEC·STEs (IAC) , com no pot ser d’altra manera, participarà en la comissió pel compliment d’aquest acord i vetllarà per tal que no es produeixin possibles abusos, i alhora seguirà negociant i lluitant pel retorn de les retallades i els drets laborals.

 

Procés selectiu Integradores/s socials (TIS)

La intenció del Departament, és traslladar les bases per la convocatòria d’integradores/s socials.

 

USTEC·STEs (IAC) demanem que, en espera dels possibles canvis normatius, aturar el procediment d’aquest procés selectiu i l’estabilització de tot el personal que es trobi en frau de llei.
També insistim i remarquem que les integradores/s socials estiguin ubicades en un sol centre. Posem damunt de la taula algun cas on encara no s’està complint això.

 

Llars d’Infants

En tractar el tema de les llars d’infants es fa visible tota la gestió que comporta aquests tipus de centres, tant de caràcter administratiu com de gestió. Demanem que les direccions de les llars d’infants no siguin de caràcter unipersonal i que puguin tenir suport administratiu. 

Exposem que en les llars d’infants hi ha alumnat amb necessitats educatives especial que     no és tractat per personal especialitzat, i és imprescindible que puguin tenir una atenció primerenca, individualitzada i personalitzada. 
És evident que cal revisar els criteris pels quals es doten les llars d’infants. Demanem increment del personal laboral a les llars d’infants en totes les seves categories professionals i la possibilitat d’ampliar amb dotacions per a donar resposta a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

El Departament es compromet a revisar els criteris de dotacions de personal, suport a les direccions i altres reivindicacions claus pel funcionament de les llars d’infants públiques, més enllà de mirar les necessitats segons paper i es decideix obrir una mesa tècnica per tractar tots els temes a l’iniciar el curs vinent. 

 

Borsa de treball de personal d’administració i serveis i de professionals d’atenció     educativa i de suport a la docència: regularització.

Un cop tancada la convocatòria de totes les categories per les quals la borsa estava oberta s’ha publicat la seva resolució a finals de juliol.

La setmana passada es va regularitzar el còmput de serveis prestats de les persones del bloc 1. Actualitzada en data de 30 de juny. S’han incorporat totes les persones que s’hi han inscrit i que complien els requisits, per aquesta raó, l’aplicatiu va estar inoperatiu durant uns dies. 

A partir d’aquesta setmana els diferents serveis territorials ja disposen de les noves llistes ordenades i actualitzades. Ara poden passar a oferir les ofertes de millora, vacants i substitucions.

Demanem l’ampliació dels motius de suspensió de la borsa i poder fer-ho des de l’aplicatiu i amb un clic. 

 

Procediment d'integració de centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat (Decret llei 10/2019, de 28 de maig).

USTEC·STEs (IAC) considera positiu el fet que cada vegada hi hagi més centres que passin a  la xarxa pública, però cal que el Departament mantingui al Comitè Intercentres de les condicions laborals del personal que representem. 

 

Fisioterapeutes

Demanem que les modificacions acordades, estiguin plasmades en els documents de gestió d’inici de curs i que alhora siguin d’aplicació pel curs 21-22.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes