USTEC·STEs (IAC) s’oposa a la imposició del castellà als exàmens de selectivitat

Avui, 7 de juny, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha obligat al Departament d’Educació a imposar que les preguntes de selectivitat estiguin en castellà, català i aranès, arran del recurs presentat per una plataforma contrària a la immersió. La mesura excepcional de mesures cautelars, hores abans que s’iniciïn les proves de selectivitat, a banda de la forta càrrega política, representen un problema logístic i tècnic que podria precipitar errors involuntaris i generar problemes greus a l’alumnat que demà comenci a examinar-se.

Aquesta nova bufetada a la immersió té com a fonament la sentència del Constitucional contra l’Estatut de 2007 i és una prova més de com la llengua es troba amenaçada a dins del sistema educatiu, i a mercè d’uns tribunals que actuen políticament motivats i gairebé sincronitzats amb una agenda política contra el nostre país.

La rapidesa amb què actuen els tribunals contra el català a l’escola contrasta amb la nul·la defensa del català en la resta dels territoris del domini lingüístic i demostra fins a quin punt les llengües no castellanes al territori espanyol són llengües perseguides, cada vegada més.

El sistema vigent, fins al moment, fonamentat a deixar redactades les preguntes en la llengua pròpia del país i de disposar de còpies en castellà i aranès, permetia garantir els drets lingüístics individuals i col·lectius.

És per tot això que exigim que se suspenguin les mesures cautelars i es permeti mantenir les proves de selectivitat tal com estaven previstes.

USTEC·STEs (IAC), com ha fet des de la seva fundació ja fa més de quatre dècades, defensa i defensarà la immersió i l’ús preferent del català a dins el sistema educatiu.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes