Tot el professorat substitut que el curs 2015-2016 tenia acreditats sis mesos de serveis prestats docents amb un dia mínim a l’abril, …

Tot el professorat substitut que el curs 2015-2016 tenia acreditats sis mesos de serveis prestats docents amb un dia mínim a l’abril, maig o juny, però no va realitzar la formació de 30 hores durant el juliol del 2016, ho podrà fer al juliol del 2021 per poder cobrar el nomenament del juliol del 2016. El departament d’Educació haurà d’ofertar cursos gratuïts al professorat afectat.

ATENCIÓ CURS 15-16! Hem tornat a guanyar el pols judicial a l’Administració!
 

EL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ HAURÀ D’OFERTAR I PERMETRE LA REALITZACIÓ DEL CURS GRATUïT DE 30 HORES AL JULIOL DEL 2021 PER PODER ACREDITAR ELS REQUISITS PER COBRAR EL NOMENAMENT DE JULIOL DE 2016.
 

Per poder cobrar el nomenament de juliol de 2016, tot el professorat substitut que tenia acreditats 6 mesos de serveis docents prestats (dels quals com a mínim un dia havia de ser als mesos d’abril, maig i/o juny), però que al mes de juliol de 2016 no va realitzar el curs de 30  hores, el podrà fer al juliol del 2021.  

USTEC·STEs (IAC) va impugnar judicialment l’Acord de Govern 70/2016 de 31 de maig el qual, entre altres mesures, suspenia el cobrament del mes de juliol del personal substitut i limitava el reconeixement del dret a cobrar el quart i cinquè estadi al personal interí a partir de l’1 de gener de 2016.

Aquest procediment judicial va finalitzar amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) núm. 202/2018, de 3 d’abril, declarada ferma el 5 de novembre de 2019, que va reconèixer el dret al cobrament del 4t i/o 5è estadi del personal interí, amb efectes retroactius màxims dels 4 anys anteriors a la data de la sol·licitud, i el cobrament del juliol de 2016 per al personal substitut que hagués treballat 6 mesos o més durant el curs 2015-16. 

Fou una primera victòria important. Però no havia de ser la darrera.

El passat 17 de febrer de 2020, l’Administració educativa va tirar pel dret publicant una resolució, que no va passar per Mesa Sectorial ni es va negociar, en base a la qual s’obria un termini per acreditar els requisits per obtenir un nomenament corresponent al mes de juliol de 2016. Concretament, es requeria al personal afectat que fes arribar la justificació que acredités o bé la formació de 30 hores rebuda durant el mes de juliol de 2016, o bé la participació en el procés selectiu corresponent.

I novament, USTEC·STEs (IAC), va reclamar i va fer valer el que la sentència especifica i aclareixal personal substitut no se li va fer un nomenament per al mes de juliol i, per tant, no va existir un període de formació explícit ni tampoc una oferta de formació per a aquest col·lectiu; o dit altrament, el personal amb el requisit de serveis prestats no va gaudir del nomenament de juliol que li permetia poder fer la formació i, per tant, no es va generar l’expectativa del dret a cobrar aquell mes.

Amb l’objectiu que el Departament d’Educació acatés la sentència i deixés de vulnerar els drets del professorat interí i substitut, USTEC·STEs (IAC) vam tornar a la càrrega, convençuts que la resolució publicada no s’ajusta a dret, en la mesura que dificulta i limita el cobrament d’un dret retallat i que afecta condicions laborals. 

USTEC·STEs (IAC), vam tramitar un incident d’execució de sentència davant del TSJC, posant de relleu que la insistència del Departament d’Educació en l’exigència de realització, al juliol del 2016, dels cursos de formació per formalitzar retroactivament el nomenament, suposava establir un requisit impossible de complir. Per això vam instar  l’Administració que acceptés recuperar l’expectativa del dret de cobrament del juliol permetent completar la formació al juliol del 2021 per poder accedir al pagament del mes de juliol de 2016. 

I els hem tornat a guanyar la partida!

Cal continuar lluitant per recuperar tots els drets adquirits i manllevats! La lluita és el camí.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes