La justícia francesa tomba la immersió lingüística en català a la Catalunya Nord

El Consell Constitucional  ha tombat la llei que  fou aprovada per l’Assemblea Nacional  el passat 8 d’abril amb una amplíssima majoria dels diputats i diputades que obria la porta al reconeixement legal de la immersió lingüística  a la Catalunya Nord.

La decisió de l’òrgan judicial considera que la immersió lingüística en català, i altres “llengües regionals”, a les escoles públiques franceses viola la Carta Magna en relegar el francès a un 2n pla. Les llengües regionals formen part del patrimoni francès però la llengua de la República és el francès.

Les escoles públiques i la xarxa d’escoles associatives immersives La Bressola amb un model educatiu en què el català és la llengua vehicular de tot l’ensenyament, consideren que la decisió del Consell Constitucional deixa el català en una situació molt preocupant, en definitiva ho consideren el toc de gràcia la llengua, al seu model lingüístic, i ja preparen la 1a gran mobilització a Perpinyà per al dissabte 29 de maig a les 15h a la Plaça Catalunya.

USTEC-STEs (IAC), considera aquesta sentència com un atac frontal a la pervicència del català a la Catalunya Nord que continua, gràcies a les polítiques cada cop més crítiques amb la diversitat lingüística de la seva gent, en el camí cap la plena francesització d’un territori que lluita per conservar els seus costums i per descomptat la llengua que li és pròpia i  a qui van voler arrabassar arran la mutilació en què es van veure sotmesos els territoris catalans amb la pèrdua de la guerra entre Espanya i França en època de Felip IV i Lluís XIV.

USTEc-STEs (IAC) creu i avala la immersió lingüística a les escoles de la Catalunya Nord i es posiciona al costat  de la comunitat educativa que estima i respecta la llengua.

Per tant, USTEC-STEs (IAC) dóna tot el seu suport a les mobilitzacions proposades per La Bressola i escoles públiques de la Catalunya Nord i a totes aquelles que es vagin succeint arreu dels Països Catalans en la lluita per al reconeixement de la llengua pròpia, evitant així la temible substitució a la que el català està sent sotmès de forma constant pels diversos estats on la nostra llengua encara perviu.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes