Comunicat

USTEC·STEs, sobre la Sentència 112/2019 que obliga a retornar als centres de primària als mestres que van passar al 1r Cicle de l’ES…

USTEC·STEs, sobre la Sentència 112/2019 que obliga a retornar als centres de primària als mestres que van passar al 1r Cicle de l’ESO per impartir algunes especialitats…

Els mestres que van ser habilitats per impartir docència als instituts per les especialitats de Llengua i Literatura Catalana, Llengua i Literatura Castellana, i Matemàtiques (mitjançant la Resolució del 7 de maig de 2018) hauran de tornar a ser destinats a una escola com a conseqüència de l'aplicació de la Sentència 112/2019 del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 4 de Barcelona.

Un sindicat va impugnar totes les normes que va aprovar el Departament d'Educació, les quals habilitaven els mestres amb determinades titulacions per ser destinats a la docència a secundària. La sentència en qüestió no entra a valorar si hi havia o no una necessitat de docents que calia cobrir amb funcionaris del Cos de Mestres, el pronunciament del Jutjat únicament afirma que les resolucions aprovades pel Departament d'Educació estaven contravenint l'article 94 de la Llei Orgànica 2/2006, d'Educació.

Ara el Departament d'Educació es veu obligat a executar la sentència i, una vegada més, seran els docents els que hauran de patir les conseqüències d'aquesta mala gestió.

Des d'USTEC·STEs demanem al Departament d'Educació que els docents afectats per la Sentència puguin ser destinats en comissió de serveis a centres del cos del qual provenen.

El nostre sindicat sempre ha defensat la creació d'un cos docent únic com a eina de reconeixement recíproc de la tasca dels docents de tots els nivells educatius.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes