Comunicat

Comunicat de suport a les persones encausades de #LaPúbLicaaJudici

La pública a judici

Amb aquest nom es coneix un nou cas de repressió inacceptable i desfermada contra el  moviment estudiantil en defensa de l’educació pública, en aquest cas de l’educació universitària, per part de la Fiscalia i de la pròpia Generalitat de Catalunya. Amb la tòpica imputació dels delictes de desordres públics i danys, 13 estudiants s’han d’enfrontar a 111 anys de presó i 130.000€ de multa en el judici que tindrà lloc els primers dies del proper mes de juny. Considerem que la defensa d’allò que és públic no és delicte i, en qualsevol cas, el que cal preguntar-se és per què les mocions que aprova el Parlament no es fan efectives de manera immediata o, si més no, després d’un període de temps raonable. En aquest sentit, cal recordar que l’aprovació de la moció pel Parlament que instava el govern a la rebaixa del 30% de les taxes universitàries va tenir lloc l’any 2016, però no es va fer efectiva fins l’estiu de 2020, quatre anys més tard.

USTEC·STES (IAC) manifesta el suport total a les persones encausades en un nou cas de persecució intolerable contra qui alça la veu en defensa d’allò que és de totes i tots, alhora que rebutja absolutament la petició de la Fiscalia per desproporcionada, injusta i fruit d’una instrucció ridícula i mancada de fonament.

L’absolució és l’única via per acabar amb aquest malson.
 

USTEC·STEs (IAC)

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes