covid-19

Vacunació: setmanes reclamant informació i aclariments per esvair confusió i neguits i aquesta és la resposta del Departament?. Inacc…
Vacunació: setmanes reclamant informació i aclariments per esvair confusió i neguits i aquesta és la resposta del Departament?. Inacceptable!

Ens ha calgut esperar 21 dies abans no hem rebut resposta a la darrera peticició d'informació i aclariments que des d'USTEC vam traslladar al Departament sobre el procediment de vacunació al col.lectiu de professionals que treballem en i per als centres educatius.

Massa dies per tenir una informació que el Departament té l'obligació de proveir als treballadors i les treballadores, tal com van posar de manifest els informes finals de la Inspecció del Treball, com a resposta a les denúncies presentades per USTEC-STEs (IAC).

Arribat a aquest punt, ens envaeix la certesa que els treballadors i les treballadores de l'educació d'aquest país no mereixem l'atenció i la preocupació del nostre Departament i dels seus responsables.

Des que va començar la pandèmia, fa més d'un any, el Departament ha fet gala d'una nul·la estratègia comunicativa i d'un menysteniment palmari vers els representants dels treballadors/es, innacceptable.

És el Departament que ha de fer valer els arguments incontestables que el personal dels centres ha d'estar vacunat en el seu conjunt, prioritàriament, sent fidel als  compromisos adquirits amb els treballadors i les treballadores.

El Departament hauria d'exercir la pressió raonada, en el sentit que aquest col.lectiu no és més, però tampoc menys i els seus treballadors/es continuen sent personal prioritari. 

No es pot demanar a milers de companys i companyes que facin malabarismes per poder tenir els centres educatius oberts i atendre l'alumnat malgrat una pandèmia i no mostrar cap empatia ni preocupació quan toca posar els mitjans per protegir-los.

Setmanes de neguit i confusió, reclamant informació i aclariments per esvair dubtes i proporcionar tranquil.litat al col.lectiu, i la resposta tardana i escassa del Departament és aquesta? INACCEPTABLE!!

 

Darrera informació penjada sobre vacunació per part del Departament de data 27 abril de 2021:

Portal de centre – No abaixem la guàrdia amb la covid-19 

El pla de vacunació es reprendrà en les pròximes setmanes per al col·lectiu prioritzat de professionals dels centres educatius, tant per a les primeres dosis restants com per a les segones dosis.

Actualment, un 65 % del total de professionals que treballen als centres educatius han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19. Tot i que la vacunació disminueix molt la possibilitat de contagi, no l’elimina, i les persones vacunades poden continuar encomanant el virus a les persones del seu entorn.

En aquest sentit, és molt important continuar mantenint les mesures bàsiques de prevenció per fer front a la covid-19: distància de seguretat, ús de la mascareta, rentat de mans, ventilació, manteniment de la bombolla d’unitat de convivència i a?ïllament, en cas de tenir símptomes o haver estat en contacte amb alguna persona que hagi donat positiu en una prova diagnòstica.

El seguiment d’aquestes mesures s’ha demostrat que és útil i imprescindible perquè els centres educatius s’hagin mantingut oberts i els confinaments dels grups estables no hagin tingut una afectació rellevant en el desenvolupament de l’activitat pedagògica.

Falten poques setmanes per finalitzar aquest curs 2020-2021; un curs que ha estat molt complex i, per això, cal un darrer esforç per seguir complint les mesures amb el màxim rigor, malgrat el cansament acumulat de tot el curs i la falsa sensació de seguretat col·lectiva que ens pot generar la vacunació de part del col·lectiu. Així, les reunions i els claustres, l’organització de comiat d’alumnes, les sortides de final de curs, etc. han de ser activitats segures i adequades als protocols sanitaris, també durant aquest darrer trimestre del curs escolar.

La implicació de la comunitat educativa ha estat clau durant tota la pandèmia. Gràcies a vosaltres les escoles podran romandre obertes fins a final de curs i són segures. Us encoratgem a seguir fent-ho tan bé com fins ara.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes