Premsa

Diari de Girona. 

Educació es fa enrere i no destitueix la directora de l’Escola d’Adults de Girona

Educació es fa enrere i no destitueix la directora de l'Escola d'Adults de Girona

El departament no aplicarà la resolució que s'havia anunciat i el cas quedarà en una "amonestació"

Marc Verdaguer 23.04.2021 | 12:38

 

Un dels actes de protesta organitzats en els últims mesos

Un dels actes de protesta organitzats en els últims mesos · CFA Girona

L'expedient obert el passat juliol a la directora del CFA Girona – Escola d'Adults  no acabarà amb la seva destitució tal com, en un primer moment, s'havia proposat des del Departament d'Educació. Després de mesos de mobilitzacions de la «Comissió de suport al CFA Girona» i de l'entorn del món educatiu gironí, el departament   ha decidit que «no aplicarà la sanció prevista, desproporcionada i injusta, i el cas ha acabat quedant-se en una falta lleu d'amonestació» segons s'ha fet públic  al matí des de la comissió.
L'expedient arrenca ara fa més d'un any, el febrer del 2020, quan inspecció va denunciar que el centre cedia una aula a un grup d'alumnes que s'havien organitza, contractant una professora externa, per fer classes d'unes assignatures optatives de cara a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys. Una pràctica que, segons han mantingut des de l'entorn  del CFA era «habitual des de fa anys» i «coneguda pel departament», però que després de la visita d'inspecció va derivar en l'expedient del passat juliol. Unes diligències que van acabar amb la proposta de destitució de la directora del CFA Girona.
Des de la comissió recorden  les «nombroses accions» que s'han fet en els últims  per oposar-se al que entenien que «no era només un atac a la directora, sinó al centre i a la formació d'adults». Aquesta setmana,  la directora ja ha rebut la resolució definitiva  en que, després dels diferents recursos presentats,  «la falta  ha passat de greu a lleu i  la sanció final és la d'amonestació».
«Hauríem volgut que es retirés l'expedient, però estem satisfets d'haver arribat fins aquí i que es tiri enrere la destitució, una destitució que era totalment injusta i que es carregava un model de centre que fa més de 40 anys que defensem», reiteren des de la Comissió de suport al CFA Girona que, al llarg dels últims mesos, ha rebut nombroses adhesions del món educatiu.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes