Comunicat

Comunicat conjunt Junta Personal Docent Baix Llobregat

Ara fa DOS anys un informe de la Comissió de Funció Pública va reconèixer l'assetjament sistemàtic per part del Director del Centre cap a 3 treballadors/es. Un altre informe de la Inspecció de Treball i un altre del Síndic de Greuges va recolzar aquest informe inicial.

Tot i que la Secretaria General d'Educació va reconèixer que el Director "no té les capacitats necessàries i obligades de qualsevol càrrec de comandament públic" va tancar l'expedient disciplinari reconeixent possibles faltes lleus, no demostrables i prescrites i obligaven a fer a la persona denunciada un curs de 10h.

Durant el curs següent una altra treballadora del centre va ser presumptament assetjada, va presentar el seu cas als SSTT del Baix i va presentar sol·licitud per activar el Protocol per a la prevenció d'assetjament. Encara no s'ha aplicat cap més mesura.

Per tot això, la Junta de Personal del Baix exigim:

  • La reobertura del cas i la revisió de la Resolució del Departament.
  • Mesures preventives que garanteixin la integritat física i psíquica de les persones afectades
  • Una revisió dels protocols d'assetjament amb la part social per tal d´incloure la participació activa dels representants legals dels treballadors/res. Calen més recursos econòmics i humans per fer el seguiment necessari a les denúncies interposades per assetjament per tal d´evitar que els expedients prescriguin com ha estat en aquest cas.
  • Coherència entre els informes de la comissió d'investigació del protocol i la resolució de l'expedient disciplinari.
  • Derogació del Decret de Plantilles.

Informarem a tot el claustre del centre quins són els seus drets com a treballadors/es, emparats a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, i les mesures que en poden prendre en cas que es trobin en situació de Risc per a la salut.

Alcem la veu davant l'assetjament laboral!
Estem amb vosaltres!

#AixequemLaCatifa
 

 

USTEC     CCOO     CGT     INTERSINDICAL     ASPEPC-SPS     UGT     ANPE

 

 Comunicat conjunt Junta Personal Docent Baix Llobregat
 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes