Comunicat

DENUNCIEM: som personal essencial i cal prioritzar-ne la vacunació!

La improvisació, la descoordinació, un dèficit palmari d’informació als treballadors/es i la desinformació, defineixen la campanya de vacunació del personal essencial de l'educació.

Improvisació, organitzant un procediment de vacunació a corre-cuita que, a priori, va provocar molta confusió i una allau d’incidències a resoldre: vaccinació dels desplaçats, personal laboral, etc. Posteriorment, a més, va posar de manifest que no s’havia tingut en compte els efectes secundaris de la vacuna i, per tant, les conseqüències de l'absència puntual de professionals en l'organització dels centres i els grups bombolla.

Descoordinació, que des del nostre departament s’ha justificat sempre argumentant que qui marca la prioritat de vaccinació dels diferents col·lectius, el quan i el com és el departament de Salut. Tanmateix, USTEC entén que qui ha d'exigir que el personal dels centres educatius siguin vacunats, prioritàriament, com a personal essencial, és el departament d'Educació.

Dèficit d’informació: els delegats/des de salut d’USTEC hem hagut de demanar que es pengés la informació del procediment i l'actualització d'uns criteris canviants i confusos: avui no es poden vaccinar els majors de 55; demà sí; altre cop queden exclosos i ara només es vaccinarà els de 60-69 …

El Departament hauria hagut d’enviar una nota informativa a cadascun dels seus treballadors/es, mitjançant el correu corporatiu, amb  aclariments i proporcionant confiança.

I, finalment, desinformació, perquè des del 23 de març que no hi ha informació actualitzada al Portal de centres. La que s’hi pot trobar, no respon en absolut a la realitat, ja que el procediment ha variat totalment, tal com us hem informat des d’USTEC, per mitjà de diversos comunicats al web. Des del Departament, s’ha generat una imatge de desgavell que, malauradament, sembla ser la tònica general.

Hem assumit el repte d’obrir els centres educatius amb dèficits importants de mesures de seguretat, com ara no disposar de mascaretes FFP2 per a tots els professionals que hi treballen. Els professionals han hagut de  reorganitzar constantment la seva feina per adaptar-se a la COVID i conseqüències que comporta. S’ha passat fred, amb finestres i portes obertes arreu, per garantir la ventilació creuada fent dels centres espais segurs, malgrat que difícilment es pot garantir la distància de seguretat. El col·lectiu educatiu ha fet mans i mànigues perquè l’educació hagi estat presencial i poder tenir els centres oberts i l’alumnat atès.

Ara, amb perplexitat, ens assabentem que s’està vacunant a la població en general i que la priorització del col·lectiu educatiu s’ha esvaït. En aquests moments, encara hi ha un nombre considerable de persones del nostre col.lectiu pendents de vacunar, sense poder accedir a demanar cita per fer-ho i sense cap previsió de quan ho podran fer. No som més, però tampoc menys i som, sens dubte, personal essencial.

Exigim que es respecti aquesta prioritat, i que el personal que treballa en els centres educatius sigui vacunat prioritàriament, en tant que personal essencial.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes