Qui treballa es queda. Fixesa ja! No a l’abús de temporalitat.
Fotos de les concentracions en diferents ciutats.

El proper divendres farà un any de la sentència del TJUE 19 Març 2020, sentència que obliga a l´Estat espanyol a incorporar dintre del seu ordenament jurídic la sanció a  l’abús de temporalitat per frau de llei. La temporalitat a l’administració educativa catalana és un mal endèmic que en els darrers anys ha anat incrementant-se tot i l’execució de les diferents  ofertes públiques d’ocupació. 

L’interinatge ara mateix representa el 40% del personal docent als  centres educatius públics, donant lloc a situacions excessivament extraordinàries com en el cos de secundària, on per primera vegada hi ha més interins que funcionaris de carrera. A més, la precarietat de l’interinatge té rostre femení, ja que al voltant d’un 70% del col·lectiu interí  són dones.

Un gruix important del col·lectiu, més de 18.000, estan en frau de llei, o sigui, fa més tres anys que són interines en el còmput per serveis prestats. Per sancionar aquest abús de temporalitat calen garanties de continuïtat que incorporin la fixesa, i per aconseguir-ho, és imprescindible la voluntat política de l´administració educativa catalana en el sentit d´introduir en la seva normativa legal aquesta nou estatus. Aquesta modificació pot arribar per l´aprovació i desenvolupament de la llei d’estabilització dels treballadors i treballadores del sector públic català en la propera legislatura que tot just comença a constituir-se.

També s’està pendent de la reforma del EBEP (article 61.6 Estatut Bàsic de l’Empleat Públic) per tal que incorpori la fixesa com a sanció a l’abús de temporalitat. En resum, les vies de modificació de la normativa estan obertes tant al govern central com al de la Generalitat que també té competències per a fer-ho.

Mentrestant cal pressionar des del carrer a les administracions perquè moguin fitxa per la fixesa tal com Europa exigeix. Per això des de les entitats i sindicats que signem el manifest us convidem a les diferents concentracions que el proper divendres pel matí es realitzaran en diferents ciutats catalanes.

Us esperem!

Mou-te per la fixesa!

 

Convocatòries:

Barcelona: a les 12.00 h a la Ciutat de la Justícia

Lleida: a les 12.30 h a Plaça Paeria

Girona: a les 19.00 h als Jutjats de Girona

 

  Qui  treballa es queda. Fixesa ja ! No a l´abús de temporalitat.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes