Meses Sectorials

Resum de la Mesa Sectorial de l’1 de març de 2021

Prèvia USTEC·STEs (IAC): Denunciem la manca d’informació a la part social sobre l’inici de la vacunació del personal que treballa en centres educatius perquè, com ja és costum, s’informa abans als mitjans de comunicació que al propi personal. Hem reiterat la demanda que es convoqui una Comissió Paritària. Cal tenir en compte que la Inspecció del Treball ens ha donat la raó en la vulneració de la provisió de la informació adequada en temps i forma als representants dels treballadors/es USTEC-STEs (IAC).

 

Convocatòria de concurs de mèrits per seleccionar el director o directora de diversos centres educatius dependents del Departament d'Educació

Enguany ens trobem amb una convocatòria que arriba tard, i que incorpora algunes novetats després de l’aprovació de la modificaicó de la Llei d’Educació, la LOMLOE.

USTEC-STEs (IAC) denunciem que les actuals convocatòries de mèrits per seleccionar direccions aposten per una direcció professionalitzada a la qual sempre ens hi hem mostrat en contra. Que només puguin assumir la direcció del centre les persones que tenen el requisit de la formació provoca que només es promocionin les persones que volen ser promocionades, i sovint una persona que el claustre hauria posicionat per portar el lideratge pedagògic d’aquell centre, per manca del requisit no s’hi pot presentar. És un model que topa frontalment amb la democràcia al centre.

Ens congratulem que la LOMLOE hagi revertit la composició de la comissió de selecció, i que torni a tenir més pes el centre via claustre i consell escolar. Aquesta proposta ja la vam presentar el curs passat amb la negativa de l’administració d’aplicar-la. 

Tot i això hem reclamat un seguit de canvis als quals l’administració no ha accedit, tot i que normativament era possible, com, per exemple, que en cas de no presentar-se candidats tant del centre com externs, s’escoltés no només el consell escolar sinó també el claustre, o bé, que sempre es prioritzés una candidatura del propi centre enfront d’una candidatura externa, encara que manqués el requisit de formació tal i com la LOMLOE reconeix.

Seguim advertint que any rere any, hi ha treballadors i treballadores que es queden sense poder accedir als cursos de formació que organitza gratuïtament el Departament, amb la qual cosa només hi acaben accedint, via entrevista, aquelles persones que sembla que ja tenen un vist-i-plau de la inspecció, provocant que altres docents se’ls negui la possibilitat finalment d epresentar-se al concurs. Reclamem que hi hagi suficient oferta formativa per cobrir tota la demanda de formació i no s’aboqui a aquestes persones a la via privada, amb el conseqüent perjudici ecònomic.

La data prevista de publicació al DOGC de la convocatòria és el dilluns 8 de març de 2021.

 

Situació i protecció del professorat PTFP (a petició de la part social)

USTEC-STEs hem demanat l’accés directe i immediat de tot el professorat funcionari de carrera del cos PTFP al cos de Secundària observant que en cas contrari es cometrà una injusticia que agreujarà encara més la discriminació salarial, laboral i professional de més de 1.000 docents públics a Catalunya.

Hem reclamat que en el nou reglament d’accés a la funció pública docent es mantingui la consideració de titulacions equivalents a efectes de docència totes les titulacions que fins a data de l’entrada en vigor de la LOMLOE han estat considerades com a tal i que aquesta consideració s’ampliï a aquelles altres especialitats en què a dia d’avui hi ha una greu mancança de professorat d’FP.

USTEC-STEs (IAC) exigeix al Departament que no doni per fet que el professorat amb titulació superior no universitària del cos a extinguir de PTFP no podrá gaudir de les millores que la LOMLOE preveu per a aquest col·lectiu, ja que la llei no ho diu, i que eviti enviar informació confusa als centre educatius.

 

Implementació de l’equiparació salarial del professorat PTFP al cos de Professorat d’Ensenyaments de Secundària (a petició de la part social).

USTEC-STEs (IAC) exigeix al Departament el pagament del complement salarial que ha de resoldre el greuge que perdura des de 1990, i que ha d’equiparar definitivament el sou del professorat del cos de PTFP al dels seus companys i companyes del cos de Professorat d’Ensenyaments secundaris, amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2019.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes