Personal laboral

USTEC-STEs (IAC) dona suport a la vaga del 26 de febrer. Cap TEEI al carrer!
Fotos de les concentracions a Barcelona

El proper 26 de febrer donem suport al contingut reivindicatiu que porta a aquesta vaga, i tot el nostre recolzament a aquest dret. Les Tècniques Especialistes d’Educació Infantil del Departament d’Educació son cridades a participar en una jornada de vaga. Motius no en falten. Des de la creació d’aquesta figura, l’administració no ha donat cap possibilitat d’estabilització dels seus llocs de treball. El més greu, potser, és la deliberada voluntat d’invisibilització de tot el personal laboral per part de l’administració, així com, sovint, l’assumpció d’un seguit de responsabilitats impròpies.

Tanmateix, el pitjor és la cronificació de la precarietat tant de les TEEI com de la resta de col·lectius del personal laboral, fonamentada en l’abús de la temporalitat i els contractes en frau de llei, que ultrapassa el 8% de temporalitat de treballadors als serveis de les administracions públiques que estableix la normativa i que assenyalen sentències dels tribunals europeus. Actualment es calcula que més d’un 85% del personal laboral manté una relació contractual temporal, algunes iniciades al curs 2004-2005.

Amb tot això, l’oferta de la convocatòria d’oposicions d’enguany, tant per a TEEI com per a TIS és injusta perquè és la primera que es convoca en 16 anys i les places ofertades són insuficients: 756 (de les quals només 376 són PESCO, és a dir, de consolidació). En el cas dels TIS només 73 són PESCO). Òbviament, aquest sistema pot propiciar que centenars de treballadores que porten anys als centres perdin la seva feina. Hem d’entendre que aquesta situació, desprès de tants anys, no genera igualtat d’oportunitats.

USTEC·STEs (IAC) exigim vies polítiques per garantir l’estabilitat laboral de totes les treballadores en frau de llei:

  • Instem a un marc de canvis normatius i donem suport a la proposta de llei, en fase d’elaboració al Parlament, per reconèixer la fixesa de les treballadores en frau de llei.

  • Exigim l’estabilització de les places públiques amb un accés diferenciat i just per estabilitzar totes les treballadores amb contractació laboral.

  • Exigim l’increment de places de personal laboral en els següents termes:

– Personal d’atenció educativa (PAE) a cada centre per garantir la qualitat educativa i inclusiva.

– Personal de llars d’infants per garantir i dignificar una educació de 0-3 pública, gratuïta i de qualitat.

– Personal d’administració i serveis (PAS) per a tots els centres.

– Consolidació dels reforços COVID, que acabin sent places de plantilla.

  • De la mateixa manera, exigim la implementació d’un sistema inclusiu que garanteixi:

– Personal TEEI per a tots els centres de primària.

– Personal EEE i AEE en tots els centres educatius per garantir el suport de l’alumnat NESE i NEE.

– Personal TIS en cada centre per garantir la inclusió de tot l’alumnat atenent a la diversitat social. Prou centres guetos.

– Personal fisioterapeuta, logopedes i audioprotesistes suficient.

– Personal de les llars d’infants: EDU, NAJ, CUI i Oficial 1a (manteniment).

Per tot això, donem suport al contingut reivindicatiu que porten les nostres companyes/s TEEI a la vaga, així com a tot el personal laboral sovint invisibilitzat.

PROU TEMPORALITAT! MÉS PERSONAL!

USTEC-STEs (IAC)

20/02/21

Comunicat en PDF

    

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes