Resum de la mesa tècnica d’estabilitat dels interins docents: seguim sense una proposta de l’administració

La darrera mesa tècnica d'estabilitat convocada per l'administració va ser l'11 d'abril del 2019, dos anys després, amb tota la insistència d'USTEC-STEs (IAC) finalment s'ha reprès aquest espai, sense cap proposta concreta de l'administració tot i les dades escandaloses facilitades per la mateixa administració que evidencien un percentatge d'interins que volta el 40% amb un 70% de dones interines.
USTEC-STEs (IAC) hem mantingut el posicionament sobre l'accés al cos docent via el concurs de mèrits i un pla d'estabilitat per al col·lectiu d'interins històricament reclamat. Davant dels darrers moviments de sentències d'àmbit europeu, amb la sentència del TJUE de març de 2020 contra l'abús de la temporalitat que fa l'administració pública, la proposta de llei aprovada pel Parlament de Catalunya el novembre de 2020, i les possibles modificacions de normatives estatals com l'EBEP (Estatut Bàsic de l'Empleat Públic) i el RD 276/2007 d'accés a cossos docents obren un escenari possible per al col·lectiu interí del Departament d'Educació.

En aquest nou escenari que s'obre en els darrers temps, es parla del que ja USTEC-STEs (IAC) hem estat posant sobre la taula: fixesa pel col·lectiu que implica l'estabilitat real amb garanties de continuïtat a partir dels 3 anys que determina el frau de llei per abús de temporalitat.
USTEC-STEs (IAC) exigim al Departament d'Educació que en la propera mesa tècnica aporti una proposta concreta i deixi de justificar les escandaloses dades sobre interinatge. És per això que demanem a l'Administració que obri una negociació real sobre un pacte d'estabilitat que garanteixi la feina i la continuïtat de les interines i interins així com una nova normativa que reguli l'accés al cos docent.

USTEC-STEs (IAC)

3/02/2021

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes