INFORMACIÓ SOBRE EL COMITÈ INTERCENTRES AMB EL DEPARTAMENT

del 20 de gener del 2021

NOVETAT

La bona notícia  és el compromís ferm del Departament de substituir totes les compactacions de lactància del Personal Laboral a tots els Serveis Territorials equiparant, finalment,  els drets de les treballadores/s laborals i els seus fills i filles.

Equipament Informàtic per COVID també per al Personal Laboral.
 
Es denuncia i reclama que aquests equipaments informàtics no arriben al personal laboral. El Departament no ha donat cap solució ni tampoc s’ha compromès a resoldre aquesta situació.

 

Mesa Tècnica d’Inclusiva:

De nou el departament ve al comitè sense data concreta  per la mesa tècnica d’inclusiva per tractar les condicions de treball de personal de suport educatiu, en concret, el retorn a les 25h. d’atenció directe per EEE i del marc d’atenció dels fisioterapeutes. Es preveu que es realitzi a   finals de febrer.

 

Informació sobre la convocatòria del concurs oposició de la categoria de tècnic/a especialista en educació infantil (TEEI).

El departament manifesta la seva voluntat de tirar endavant amb la convocatòria de les oposicions de TEEI.
Tot i així,  el procés continua aplaçat degut a la dificultat manifestada pel Departament a l’hora de donar resposta a tots els recursos presentats per les treballadores/s i per la situació actual de pandèmia. 

Des d’USTEC.STEs (IAC)  continuem defensant  vies més justes d’estabilització de les plantilles, incloent  el concurs de mèrits , com a vies legítimes en resposta a la situació de temporalitat i de frau de llei que portem patint, tot el col·lectiu del Personal Laboral. 

Increment de personal ajudant de cuina-netejador (NAJ)  i de neteja (NET) de reforç COVID en Llars d'Infants.

Exposem que continuen persistint  la demanda de reforç del personal de neteja en algunes Llars d’Infants, la qual cosa suposa un sobre esforç per part de totes i tots les treballadores/s.
El Departament insisteix en que s’estan aplicant els criteris objectius i correctes en l’assignació de les plantilles i dels reforços COVID en totes les llars, i no mou fitxa.
Demanem una mesa tècnica, en la màxima celeritat, per tractar i aclarir els criteris d’assignació de les dotacions de professionals en les llars d’Infants, a banda de treballar en altres aspectes que afecten el funcionament general de les llars (dignificació de l’etapa 0-3, horaris i funcions de les EDU, sobrecàrrega dels equips directius).
El Departament preveu fer aquesta mesa el darrer trimestre del curs. 

Es demana també que es continuï agilitzant  la cobertura de totes les substitucions en el menor temps possible.

Davant la passivitat del Departament instem a les treballadores/s de les Llars d’Infants a iniciar mobilitzacions, amb tot el nostre suport, perquè s’escoltin les seves demandes.

 

Cribratges per a tot el personal dels centres

Els cribratges massius als centres educatius han d’incloure a tots els professionals que intervenen al centre, independentment de la categoria professional o tipus de contracte (docents, personal laboral, PAS, personal subcontractat….).  

És la direcció del centre qui  revisa els llistats de tot el personal. En cas que alguna persona no aparegui inicialment en aquests llistat, les direccions poden reclamar-ho al Departament.
En el cas dels professionals, on el cribratge ja s’hagi realitzat al centre i no se’ls hagi tingut en compte, el Departament ens ha garantit que se’ls facilitarà la possibilitat de realitzar aquesta prova, sempre que el cas estigui  informat al gestor Covid del centre.

Institut  Escola  Artístic Oriol Martorell

La singularitat del centre  fa necessària una regulació en  la contractació i les condicions laborals  dels seus treballadors/es. Des del Departament es reemprendrà el grup de treball específic per portar a terme aquest nou decret.

Aquest centre disposa d’una borsa de treball per poder cobrir les contractacions de personal. Des del CI es demana publicitar el funcionament d’aquesta borsa per facilitar la inscripció dels professionals interessats.

 

Signatura dels contractes

Degut a la dificultat de moltes persones per a signar digitalment els contractes de treballs, hem preguntat al departament si hi ha la possibilitat de fer-ho de forma manual i enviar el contracte escanejat o per correu postal.

RESPOSTA DE L’ADMINISTRACIÓ: L’article 85 del DECRET 76/2020, de 4 d'agost, d’Administració Digital, estableix que en situacions de contractació, el ciutadà té l’obligació de relacionar-se a través de mitjans electrònics.

COM ACONSEGUIR LA SIGNATURA DIGITAL: Heu de saber que a més a més del DNI electrònic podeu aconseguir la identitat digital a través d'eines com l'IdCAT o el CLAVE.

 

USTEC.STEs (IAC)

20.01.21

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes