Comunicat

FP

Extinció del cos dels PTFP i el futur del seu professoratMés informació a la nostra web d’FP

Davant de l’aprovació i publicació de la nova llei orgànica d’educació espanyola, la LOMLOE, en el Butlletí Oficial de l’Estat, la relació laboral del professorat del Cos de Professors Tècnics d’FP queda afectada per una d’aquestes tres situacions:

– Accedir al Cos de Professorat d’Ensenyaments Secundaris (titulats universitaris)

– Romandre al mateix cos A2 a extingir (titulats d’FP amb oposicions)

– La darrera i més preocupant, la reconversió de la plaça docent com a professorat interí en un lloc de professor/a especialista amb contracte laboral.

En un primer moment, el legislador tan sols contemplava l’accés per a aquell professorat que tingués titulació universitària. Sorprenentment, els docents del cos de PTFP amb titulació superior d’FP quedaven fora d’aquesta millora.

USTEC-STEs (IAC) a Catalunya i els STES a la resta de l’estat estem treballant perquè cap docent perdi els seus drets adquirits, la qual cosa dependrà de la voluntat de les diferents administracions.

La Llei recull la possibilitat d’incorporar docents amb titulacions no universitàries, és a dir, amb titulacions equivalents a efectes docents. Per tant, mentre no es canviï la normativa vigent d’accés a la funció pública docent, el Reial Decret 276/2007, la situació del professorat PTFP amb titulació no universitària no hauria de canviar respecte a la situació que teníem abans de la LOMLOE.

Ara bé, som conscients que la voluntat del govern central és reglamentar un nou accés a la funció pública docent, però en aquest cas, com es desprèn de la LOMLOE, seran les Comunitats Autònomes i els sindicats presents en les Meses de Negociació els que participaran en la redacció de la nova reglamentació d’accés que determinarà les titulacions que seran declarades equivalents a efectes docents.

Emplacem la Generalitat de Catalunya i tots els membres de la Mesa de negociació a defensar els drets de tots els PTPF amb titulació superior d’FP i la seva tasca imprescindible per contribuir al manteniment de l’esperit inicial de la Formació Professional.

Malauradament, en les darreres Meses Sectorials el Departament d’Educació ha manifestat que els titulats superiors d’FP no podrien continuar exercint com a professorat docent i que restarien en, alguns casos, com a professorat especialista. També va comunicar que la propera convocatòria d’oposicions seria la darrera per als titulats superiors d’FP.

USTEC-STEs (IAC) va deixar clar que la LOMLOE no fa fora ningú, sinó que seran les Comunitats Autònomes les que determinaran el futur del professorat titulat superior d’FP.

Exigim al Departament que defensi tot el seu professorat i que no permeti una degradació professional d’una part essencial d’aquest col·lectiu.

USTEC-STEs (IAC) exigeix al Departament d’Educació i a la Generalitat de Catalunya:

– El reconeixement de tots els drets adquirits pel professorat d’FP.

– Que intercedeixi en les negociacions amb el MECiFP per defensar aquestes titulacions declarades equivalents a efectes docents i que continuïn essent considerades com a tal i que cap professor/a vegi perdre cap dels seus drets.

– Informem el departament que segons la LOMLOE, la figura de professorat especialista queda relegada a situacions d’excepcionalitat, per la qual cosa el Departament hauria d’apostar fermament pels titulats superiors d’FP com a funcionaris al sistema docent.

Per últim, USTEC-STEs (IAC) ha tret el compromís de l'administració per convocar una nova Mesa (tècnica o sectorial) per tractar el tema concret del professorat del cos a extingir de PTFP i, al mateix temps, per a començar les negociacions per fer efectiva l’equiparació salarial entre PTFP I PS. Les Meses de Negociació seran determinants perquè els titulats superiors d’FP puguin continuar impartint docència, com a professorat interí o funcionari de carrera.

DEMANEM URGENTMENT LA CONVOCATÒRIA D’AQUESTA MESA

USTEC-STEs (IAC)

20/1/2021

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes