Comunicat

Salut

Exigim purificadors d’aire pels centres educatius

El dia 10 de gener vam escoltar amb gran alegria que el Sr. Bargalló prometia purificadors d’aire allà on calgués. El següent diumenge escoltàvem les declaracions del Sr. González-Cambray sobre el fet que el Departament d’Educació no està posant purificadors d’aire perquè els centres no n’han demanat cap. Ja ens durava massa l’alegria.

USTEC-STEs hem demanat des del primer moment les condicions de màxima seguretat per als treballadors i treballadores als quals representem. Nosaltres som un col·lectiu que educa i ensenya als infants i joves d’arreu de Catalunya, però no tots fems les mateixes tasques. Per aquest motiu, el Departament d’Educació té una classificació de llocs de treball amb els riscos especificats per a cadascun d’aquets llocs. És a dir, reconeix que hi ha diferents tasques i riscos.

Hem demanat, gairebé des del primer moment en què s’havia de tornar als centres, que es preveiessin mesures de seguretat segons el lloc de treball: no és el mateix una persona que fa docència a secundària que una fisioterapeuta, o no és el mateix una persona que treballa en una escola d’educació especial que una altra que fa un cicle de mecànica. Són llocs diferents i riscos diferents.

Ara, amb la Covid és el mateix: llocs diferents, riscos diferents.

El Departament ens va assegurar en la Paritària de mitjans de juliol que estaven a punt de sortir mesures preventives i protocols de treball que nosaltres havíem exigit per als SSEE i per a altres tasques diferents de la docència. No era veritat. Ara mateix encara no tenim protocols per a totes les tipologies de tasques.

Un dels espais on hem demanat que s’actués és en les cabines audioprotèsiques en les quals treballen persones adscrites al CREDA. Es tracta d’espais molt reduïts que només tenen una porta i cap finestra, i que necessiten aïllament total per treballar, per tant són gairebé hermètics. Aquestes cabines tenen un sistema de ventilació mecànica: si no el tinguessin no s’hi podria treballar. Són 11 cabines en tot Catalunya. USTEC-STEs vam demanar que es compressin purificadors o s’adaptés la ventilació existent amb filtres HEPA. USTEC-STEs no vam acceptar el protocol de treball d’aquestes cabines perquè no contempla cap mesura sobre ventilació pel risc Covid.

Davant d’aquesta descoordinació de declaracions i dels enganys del Departament d’Educació, només se’ns acut passar comanda pública: Sr. Bargalló i Sr. González-Cambray comprin 11 purificadors per a les cabines audioprotèsiques de Catalunya i per tots els espais que ho necessitin per manca de ventilació suficient.

USTEC-STEs exigim que el Departament d’Educació inverteixi el que sigui necessari per garantir la seguretat i salut dels seus treballadors i treballadores.

USTEC-STEs (IAC)

19/01/21

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes