Modificació de permisos arran de l

a Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per al 2021, que modifica els articles 48 i 49 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.

Aquesta reforma afecta als permisos següents:

1.-PERMÍS PER MORT, ACCIDENT O MALALTIA GREU DE FAMILIARS DE 1r O 2n GRAU

El permís per mort, accident o malaltia greu de familiars de 1r o 2n grau ha ampliat les situacions per poder sol·licitar-lo.

Des de l’1 gener de 2021:

  • S’inclouen les hospitalitzacions o les intervencions quirúrgiques sense hospitalització que precisen repòs domiciliari tant en el cas dels familiars de 1r grau com en els de 2n.

  • Els dies de gaudiment d’aquests permisos no han variat.

2.- LACTÀNCIA DE FILL O FILLA MENOR DE 12 MESOS.

En cas de la compactació d’aquest permís la modificació suprimeix el següent incís:

“…o una vegada que, des del naixement del menor, hagi transcorregut un temps equivalent al que comprenen els citats permisos.”

Aquesta modificació millora la redacció anterior.

3.- PERMÍS PER ADOPCIÓ, PER GUARDA AMB FINS D’ADOPCIÓ, O ACOLLIMENT

El Permís per adopció, per guarda amb fins d’adopció, o acolliment ha especificat molt més els períodes de gaudiment en el cas que els dos progenitors treballin.

Des de l’1 de gener de 2021:

  • Es pot gaudir de manera interrompuda des de la finalització del descans obligatori posterior al fet causant dins dels 12 mesos a comptar des del naixement, o des de la resolució judicial d’adopció, o bé des de la declaració administrativa de guarda amb fins d’adopció o d’acolliment.

  • La modificació afecta als permisos regulats a les lletres b) i c) de l’article 49 del TREBEP.

 

USTEC-STEs (IAC)

13/01/2021

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes