Davant del cessament del contracte de les persones substitutes del personal vulnerable, USTEC-STEs (IAC) exigeix al Departament una rectificació immediata.

Davant del cessament del contracte de les persones substitutes del personal vulnerable, USTEC-STEs (IAC) exigeix al Departament una rectificació immediata.
8/1/21 – Fotos  de la concentració davant el Departament d’Educació en suport de les persones substitutes que no cobraran aquest període festiu i del personal vulnerable que ha quedat desprotegit .
Fotos de la concentració del 22/12/20 

El divendres passat dia 18 de desembre les direccions d’alguns centres educatius han rebut un correu dels serveis territorials que anunciava a data 21 de desembre, el cessament del personal substitut que cobreix permisos per deure inexcusable del personal vulnerable.

El personal substitut és un col·lectiu indispensable per les necessitats educatives del sistema, però no gaudeixen d’unes condicions laborals mínimes: tenen jornades de treball trossejades, amb incorporacions al centre sense temps per preparar les tasques docents, sovint no reben cap acompanyament ni quan arriben ni sovint mai, i són sotmesos a una fiscalització punitiva de la seva feina a conseqüència del període de prova inicial i del curs d’iniciació a la tasca docent.

Amb aquestes pèssimes condicions han començat aquest curs a treballar centenars de persones que substitueixen al personal vulnerable al qual havien concedit un permís de deure inexcusable en els casos en què en els serveis territorials no els ha estat possible tramitar la baixa mèdica (IT). És a dir, si el metge de capçalera o els de l’ICAM no els ha tramitat la baixa mèdica (IT), fet que a ATRI està acreditat fins a final de curs.

USTEC-STEs (IAC) denúncia amb sorpresa i la indignació un nou perjudici per al personal substitut quan arriba el període no lectiu de Nadal,  amb el cessament d’aquestes persones: es quedaran sense contracte, sense cotitzar i sense cobrar tres setmanes perquè el Departament obliga els titulars vulnerables a renunciar al deure inexcusable i a tramitar, si el metge ho considera, una IT. El Departament, aprofitant el canvi de fet causant del titular, canvi provocat intencionadament i amb premeditació, FA FORA TOTES LES PERSONES SUBSTITUTES.

La finalització del contracte del substitut a l’inici d’un període no lectiu com ho és el 21 de desembre, els condemna a l’aturada laboral: no hi ha nomenaments i no tenen temps ni de gestionar el cobrament de la prestació l’atur. L’única promesa és un nou nomenament amb data 11 de gener en el mateix centre, sempre amb la condició que el titular vulnerable hagi aconseguit una baixa mèdica oficial (IT).

El Departament és qui ha forçat aquest canvi de fet causant, obligant al personal vulnerable a modificar el seu permís de deure inexcusable per una baixa mèdica (IT) el dia 21 de desembre amb l’objectiu d’acomiadar treballadors i treballadores.

Podia haver-ho fet més tard passat el període no lectiu de Nadal, més aviat quan encara hi havia nomenaments o simplement no fer-ho. Amb qualsevol de les opcions no hauria provocat una nova precarització de les condicions laborals dels substituts. Tot i que el mateix conseller Bargalló s’ompli la boca en els mitjans de comunicació agraint  la tasca i el servei durant aquests mesos, actua amb traïdoria cap als seus propis treballadors i treballadores.

El tracte que ofereix el Departament al personal substitut és indigne i mostra una gran actitud de menyspreu envers els seus treballadors i treballadores.

USTEC-STEs (IAC) exigim una rectificació i que continuï vigent el permís deure inexcusable del personal vulnerable per tal que les persones substitutes conservin el nomenament. Aquests companys i companyes, que han treballat igual com tothom en unes condicions adverses i sense cap mesura de prevenció durant el primer trimestre, es mereixen una disculpa pública i un manteniment dels seus contractes durant el període no lectiu de Nadal.

USTEC-STEs (IAC)

20/12/20

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes