Cridem a desobeir la sentència del

TSJC

No hi ha res que generi més consens a l’educació que la immersió lingüística. És un model que va néixer, precisament, per garantir la igualtat d’oportunitats i per a què qualsevol persona, vingui d’on vingui, acabi amb un coneixement i domini de les llengües catalana, aranesa i castellana. Els resultats en els informes Pisa i en les avaluacions de competències demostren que l’alumnat català està per sobre de la mitjana espanyola pel que fa a les competències lingüístiques en llengua castellana. Aquests resultats demostren l’èxit del model actual. Només el 32% de la societat catalana utilitza el català com a llengua habitual i en canvi, segons la sentència, es vol fer creure que el castellà és una llengua perseguida, “residual”, però aquesta afirmació no va acompanyada de cap dada demostrable que l’avali. Qualsevol persona que visqui a Catalunya sap que el context real és ben diferent: el català i l’aranès són dues llengües minoritzades enfront una altra, el castellà, que és d’ús social majoritari. Només cal fer una ullada a les dades estadístiques. La immersió lingüística contribueix a preservar la pervivència de la llengua catalana i aranesa facilitant, sobretot, a l’alumnat que no té el català o l’aranès com a llengua materna, una competència que li serà molt útil en el futur.

Aquesta sentència és un nou atac al model d’escola catalana, que conté clares motivacions polítiques i forma part del pols repressiu que manté l’estat espanyol contra Catalunya. I a més, entra en contradicció amb la sentència del tribunal constitucional del 20 de febrer de 2018 on es va determinar que la competència sobre la política educativa recau en el parlament de cada comunitat autònoma.

USTEC·STEs (IAC) no permetrem que dinamitin un model que ha demostrat una gran eficàcia en la lluita contra la segregació social, garantint la igualtat d’oportunitats i que és un dels pilars de l’escola catalana. Per això cridem a la unitat en la defensa de la immersió lingüística i fem una crida a les treballadores i treballadors a desobeir la sentència del tribunal superior de justícia català que imposa el 25% del castellà i que serà perjudicial i suposarà un retrocés en els aprenentatges i competències lingüístiques del nostre alumnat.

Des del sindicat USTEC·STEs (IAC), fem una crida a la unitat d’acció per defensar la immersió lingüística. No permetrem que ningú se la carregui! Per això no dubtarem a impulsar una resposta unitària que estigui a l’alçada de la greu ingerència que vam conèixer ahir

Per la immersió lingüística!

Per una educació catalana, pública i de qualitat.

Cap pas enrere!

USTEC-STEs (IAC)

18/12/20

Comunicat de premsa de SOM ESCOLA

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes