Meses Sectorials

Resum Mesa Sectorial 16/12/2020

CALENDARI CONVOCATÒRIES OFERTA D'OCUPACIÓ PÚBLICA

Avui en mesa sectorial els Departament d’Educació ens ha presentat finalment la graella de previsió de properes convocatòries de places per a oposicions per a l’estabilització i per la taxa de reposició.

Com ja havíem avançat en el resum de l’anterior mesa sectorial 18/11, el còmput total  de places que s’ofertaran és de 20.830 places, de les quals 3.816 places de reposició entre l’acumulació del 2018 i del 2019, i 17.014 places per l’estabilització.

 

 

 

Aquestes futures convocatòries només seran favorables pel col·lectiu interí si aconsegueixen disminuir la taxa d’interinatge als nivells fixats per la UE del 8% o menys i lligades a un pacte d'estabilitat real que plantegi la fixesa com a mesura per a sancionar el frau de llei en el qual estan molts interins ocupant vacants estructurals fa més de tres anys.

USTEC-STEs (IAC) defensem l'estabilitat i consolidació real mitjançant la seva funcionarització. Això vol dir un concurs mèrits i no l'actual sistema concurs-oposició sense garanties pels interins que ja han demostrat reiteradament la seva vàlua com a docents.

Hem arrencat el compromís de  negociar un pacte d'estabilitat amb el Departament que esperem serveixi per fixar als interins que porten anys treballant en el sistema educatiu públic català.

DISTRIBUCIÓ DE PLACES PER COSSOS I ESPECIALITATS A LA CONVOCATÒRIA DE CONCURS OPOSICIÓ DEL 2021

A principis de gener de 2021 es convocarà la mesa sectorial per negociar la normativa de la nova convocatòria, que es té previst que se’n publiqui la resolució a finals del mes de gener.

El Departament d’Educació preveu celebrar les oposicions a l’estiu de 2021, i contra l’oposició ferma i en solitari d’USTEC-STEs (IAC) es mantindrà el nomenament dels funcionaris en pràctiques per a l’1 de setembre de 2022. El nostre sindicat demana a l’administració que les proves es celebrin durant els mesos de juny-juliol i que el sistema d’adjudicacions d’estiu permeti que les persones que hagin superat el concurs-oposició siguin nomenades funcionàries en pràctiques l’1 de setembre de 2021. No podem acceptar que la complexitat actual del procés de gestió en els nomenaments de les adjudicacions d’estiu, que es deriva de la implementació del Decret de Plantilles, afecti la presa de possessió dels funcionaris en pràctiques.

Les places que previsiblement es convocaran el mes de gener de 2021 seran les següents:

Cos de mestres: 1.432 places

Cos de secundària – FP: 1.089 places

Cos de professorat tècnic FP: 652 places

Total: 3.173

 

MODIFICACIÓ ESPECIALITATS FP I COSSOS DOCENTS

El Departament ha  informat que amb l’aprovació de la LOMLOE el Govern de l’Estat pretén suprimir el Cos de Professors Tècnics d’FP, suprimint totes les especialitats del Cos de PTFP les quals quedaran a extingir. Així mateix el govern de l’Estat preveu redactar un Reial Decret en el qual es regularà la figura del Professorat Especialista. Proposen  el mes de gener convocar una Mesa Tècnica per compartir inquietuds i per aportar a Madrid una postura unificada.

USTEC-STEs (IAC) exposem que hem fet el seguiment de la llei des del primer moment. En el darrer document LOMLOE publicat al Butlletí Oficial del Congrés dels Diputats i després recollit al Senat en data 25 de novembre, apareix que en l’art. 94 i 95 s’obre la possibilitat de les titulacions habilitants a efectes docents i que per aquesta via es podria solucionar el problema dels centenars de treballadors i treballadores. Demanem al Departament poder poder participar en la redacció de la reglamentació prevista i en el procés de negociació de la reglamentació del nou accés per incloure a tot els professorat.

 

TORN OBERT DE PARAULA

  • Amb la consideració del divendres 8/01 com  a dia no lectiu hem exigit el manteniment dels nomenaments des del dia 8/01! Reclamem al Departament  que no aprofiti qualsevol oportunitat per empitjorar les condicions del personal substitut.
  • El Departament manté que la segona prova de les oposicions prevista pel 9 de gener, es manté tot i la situació sanitària que en els darrers dies es preveu que serà de gran complexitat.
  • Davant de la demanda de passar les jornades de terç a jornada sencera, l’administració no ha donat resposta. USTEC-STEs (IAC) seguirem exigint el pas a jornada ordinària per a tothom. L’augment d’hores a cada centre seria bàsic per reduir ràtios, per poder fer els reforços suficients, per assumir, amb una bossa d’hores, l’atenció a la diversitat que tanta falta fa.
  • Enguany és el darrer curs del Decret d'inclusiva. Hem preguntat que es preveu fer de cara al curs vinent i posteriors així com demanem comptes sobre l’incompliment de la memòria econòmica. Exigim una escola inclusiva amb tots els recursos necessaris!
  • Compromís de l’Administració a començar a negociar l’equiparació salarial després de vacances de nadal.

 

 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes