USTEC·STEs

USTEC·STEs (IAC) exigeix l’excarcelació immediata dels presos polítics

Aberració jurídica és el terme més suau que trobem per descriure la suspensió del tercer grau als presos polítics catalans. El fet és greu perquè ha estat el mateix tribunal que els va condemnar en un procediment que, més que irregularitats, era clarament il·legal i il·legítim, i que no té a veure en absolut amb el dret sinó amb la venjança política i els anhels del franquisme d’exhibir la seva força.

USTEC·STEs (IAC) des del primer moment considera una barbaritat impròpia de cap democràcia que existeixin presos de consciència, i per tant, d’acord amb Amnistia Internacional, els diversos organismes internacionals de Drets Humans, i el més elemental sentit de la decència i la racionalitat, entenem que els presos polítics han d’ésser excarcerats de manera immediata.

Considerem també vergonyant que les autoritats competents de la Generalitat no obrin les presons, tenint en compte que la legislació internacional deixa molt clar que no es pot reprimir les persones per les seves idees, i encara menys quan aquestes són defensades de manera explícita i constrastable de manera pacífica. Entenem que, ara mateix, les institucions catalanes tenen l’obligació de plantar cara a la ultradreta togada, i apostar clarament per la democràcia. Fem una crida a la comunitat educativa, a la resta d’organitzacions sindicals perquè pressionin les autoritats catalanes perquè la decència s’imposi a la indecència, la justícia a la inquisició.

No hi cap aquí ni l’indult per delictes inexistents, ni una amnistia que reconeixeria l’autoritat il·legítima de qui ha col·laborat en la flagrant violació de drets humans, ni les reformes legals a les calendes gregues. Només l’excarceració unilateral i immediata i l’anul·lació de judicis il·legítims tenen cabuda en aquest moment.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes