NI UNA PANDÈMIA MODIFICA LA POSICIÓ DEL DEPARTAMENT CAP ALS INTERINS!

USTEC·STEs (IACC) considera, una vegada més, que l’Administració exerceix un control excessiu, injustificable i desmesurat sobre el col·lectiu més precari, que tot just acaba d’iniciar-se en la docència efectiva. En lloc de preocupar-se per millorar les condicions laborals del professorat i assegurar-ne la formació al llarg de la seva carrera, continua amb la dinàmica de publicar resolucions i ordres, i aplicar-hi canvis continus que compliquen considerablement la vida del professorat.

S’ha publicat la resolució RESOLUCIÓ EDU/2637/2020, de 23 d’octubre,  per la qual s’aproven les instruccions sobre el curs d’iniciació, el període de prova inicial i la prova d’idoneïtat del personal interí docent.

Tenim la sensació que han modificat aquesta normativa per fer passar el curs d’interins novells a aquells docents que han accedit al seu primer nomenament amb una plaça de reforç covid. Com si no fos suficient tot el que està passant, el Departament no només no facilita les coses, sinó que afegeix feina i pressió sobre els novells i sobre el personal que els han d’avaluar i fer-los de tutors.

També s’ha publicat una resolució de modificació de la Borsa d’aquest curs que castiga amb 3 mesos sense poder ser nomenats els candidats que hagin perdut dues vegades el número de barem. Ho podeu llegir aquí.

En un moment en el qual fan falta tots els efectius disponibles, el Departament tampoc veu clar que una possible solució són els contractes de jornada sencera o mitja, i dignificar així amb sous/horaris la professió docent, evitant possiblement que els candidats rebutgin tan fàcilment els contractes de docents.

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes