Departament

El Departament d’Educació publica un comunicat sobre les noves mesures sanitàries 29/10/20. Accés a Portal de centre

A conseqüència de la Resolució de la consellera de Salut i del conseller d’Interior, per la qual es publiquen noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de covid-19, el Departament d'Educació comunica, als centres educatius, el següent:

 • Són vigents les Instruccions del 30 de juny publicades pel Departament d'Educació, a partir de les quals es van elaborar els plans d’organització dels centres per al curs 2020-2021. Aquests plans recullen mesures organitzatives i metodològiques per donar resposta educativa a diferents escenaris d’evolució de la pandèmia.

 • Els dos cicles d’educació infantil i tota l’educació obligatòria (primària i secundària) mantenen la plena presencialitat i l’aplicació dels plans d’organització de cada centre, sense cap modificació en l’activitat lectiva actual. 

 • Els centres que imparteixen ensenyaments postobligatoris (batxillerat, formació professional i  ensenyaments de règim especial) i els centres de formació d’adults i les escoles oficials d’idiomes han d’aplicar mesures per reduir la presencialitat als centres, sempre en consonància amb les Instruccions del 30 de juny i el que ja preveien els seus plans d’organització –i sempre que no haguessin pres ja mesures en aquest sentit. En tots els casos, aquestes mesures no han d’entrar en contradicció amb el dret a l’educació de l’alumnat. 

 • Els ensenyaments de règim especial reglats afectats per aquesta mesura són els següents: 
  • Música. Ensenyaments del grau professional de Música. 
  • Dansa. Ensenyaments del grau professional de Dansa. 
  • Arts plàstiques i disseny. Títols de grau mitjà i de grau superior.
  • Arts escèniques. Títols de grau mitjà i de grau superior.
  •  Ensenyaments artístics superiors. Títols superiors i màsters. 
  • Ensenyaments esportius. Títols de grau mitjà i de grau superior. 
 • Les noves mesures organitzatives que els centres hagin d’implantar s'han de desplegar durant la setmana vinent i s'han de mantenir, si més no, fins al final d’aquest primer trimestre.  
 • Properament es publicaran noves instruccions i orientacions referides a l’avaluació, currículum, acció tutorial i educació digital. 
 • En els desplaçaments del professorat al lloc de treball, en cas de restriccions de mobilitat o confinaments perimetrals, cal portar a sobre la Declaració responsable per justificar el desplaçament per motius laborals, ja sigui per traslladar-se al centre educatiu o per tornar al domicili particular. 
 • Pel que fa a la suspensió d’activitats extraescolars, la Resolució de la consellera de Salut i del conseller d’Interior especifica clarament que aquesta suspensió no afecta els centres de règim especial reglats, però sí que afecta totes les activitats formatives no reglades. 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes