El Departament soluciona un error seu acomiadant treballadors/es



«Lo siento mucho. Me he equivocado. No volverá a ocurrir.»

Davant de les queixes rebudes per moltes persones a qui, un cop han estat contractades per fer d’EEE, se les ha acomiadat al cap d’uns dies per no disposar de la titulació requerida, us fem aquest aclariment:

  • Que a partir del 1/9/2017 es va determinar que el requisit específic i únic per formar part de la Borsa de treball de Personal d’Administració i Serveis, categoria Educador/a d’Educació Especial, és  tenir la titulació de Tècnic/a superior en integració social o equivalent per al personal de nova contractació (per als que ja treballaven, es va donar 4 anys de moratòria per obtenir el títol o una habilitació en funció de les titulacions de què disposés cadascú).
  • Volem aclarir que, com a equivalent a aquesta titulació, el Departament d’Educació només reconeix el títol obtingut per l’antiga formació professional FP2 (Tècnic d’Especialista en disminuïts psíquics) i no cap altre. La titulació de Grau d’educació social -que molta gent ha pensat que era equivalent- no ho és, perquè és un títol superior a  aquesta categoria.

El Departament havia de comprovar els requisits en formalitzar la proposta de contractació i no després. Ara, com a conseqüència, està  aplicant una rescissió del contracte per no haver superat el període de prova -cosa que comporta l’exclusió a la borsa-, quan cap direcció ha presentat cap queixa envers la feina i/o comportament que aquests educadors han tingut al centre durant tot aquest temps. 

Els centres han quedat absolutament perplexos quan han sabut, d’un dia per l’altre, que els treballadors que cobrien aquestes places d’educadors han estat acomiadats. L’excusa que se’ls dona és la de no haver superat el període de prova, tot i que cap direcció  hagi fet cap informe desfavorable. A banda de veure com l’alumnat s’ha quedat sense l’atenció d’uns professionals que ja tenien com a referent.

Hem expressat la nostra disconformitat i queixa amb aquest fet i s’ha demanat al Departament una resposta adequada per als problemes que  han causat a totes  aquestes persones, algunes de les quals van renunciar a la feina que tenien i ara es troben al carrer. 
 
Com a conseqüència USTEC·STEs (IAC) exigeix:
1. Que el Departament comprovi els requisits requerits abans de formalitzar la contractació. Informació als diferents SSTT perquè facin la deguda interpretació de la titulació requerida.

2. Que el Departament especifiqui quines són les equivalències que fan referència a les titulacions requerides a cada categoria.

3. Que el Departament assumeixi la seva responsabilitat en aquesta greu errada empatitzant i donant una solució el més favorable possible i justa per a les persones afectades.

4. Exigim que en cap cas el motiu d’acomiadament d’aquestes persones sigui «el no haver superat el període de prova», ja que això suposaria l’exclusió automàtica de la borsa.

 

USTEC·STEs (IAC) vetllarà perquè es prenguin les mesures adequades per solucionar aquesta situació i que no es torni a produir.
 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes