USTEC·STEs

USTEC·STES (IAC) CONDEMNA L’ASSASSINAT DE SAMUEL PATY

L’assassinat de Samuel Paty, professor de Geografia i Història d’un institut de secundària a Conflaint-Saint-Honorine, al nord de París, ha colpit tota la professió docent europea. En Samuel ha estat decapitat víctima del fanatisme religiós en el que és, un crim més contra la llibertat d’expressió i pensament, que malauradament comença a ser habitual als diversos sistemes educatius del món.
USTEC·STEs (IAC) vol mostrar el seu rebuig a aquest atemptat, solidaritzar-se amb la família de la víctima i donar suport als companys/es, alumnat i famílies del centre. De la mateixa manera, vol expressar la seva preocupació perquè aquesta mena d’actes d’odi qüestionin un dels pilars de la democràcia i la pau social, que és el laïcisme.
USTEC·STEs (IAC) té com a un dels seus fonaments la llibertat d’expressió i pensament, ingredients imprescindibles per a construir una societat democràtica. I per això, és del tot necessari garantir més que mai la llibertat de càtedra dels docents, així com un laïcisme actiu, on la religió pugui ésser tractada únicament a nivell de continguts curriculars i descriptius,  com a fenomen històric, social i cultural, i mai com a doctrina, que en la reclamació de la veritat absoluta, sempre col·lideix amb la raó i provoca conflictes.

USTEC-STEs (IAC)

18/10/20

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes