Comunicat

Treballadors i treballadores itinerants dels Serveis Educatius en el marc de la pandèmia

Tots els centres educatius han elaborat enguany, abans de l’inici del curs escolar, un pla d’actuació específic en el marc de de la pandèmia. L’objectiu d’aquest pla era reprendre aquest curs amb les màximes garanties, buscant l’equilibri entre la protecció de la salut de les persones als centres educatius, la correcta gestió de la pandèmia i el dret de tots els infants i joves a una educació de qualitat.

Els Serveis Educatius (equips multiprofessionals que donen suport i assessorament als centres educatius: professorat, alumnes i famílies) estan constituïts en gran part per treballadors i treballadores itinerants. En el document per a l’organització i la gestió dels centres (Directrius per a l’organització i la gestió dels serveis educatius) del 21 de juliol de 2020, s’estableix que caldrà posar l’accent en l’acompanyament i l’assessorament als centres, al professorat, a l’alumnat i a les famílies, i també flexibilitzar les respostes educatives i ajustar els procediments a les situacions imprevistes.

Més enllà d’algunes directrius molt genèriques,  el Departament no ha elaborat un protocol específic en el qual es concretin totes aquelles mesures de salut de caràcter preventiu que es caldrien portar a terme, ni tampoc ha establert com s’haurien de concretar les actuacions d’aquests professionals amb cadascun dels col·lectius  que atenen o reben assessorament. El curs ja fa més d’un mes que ha començat i aquests professionals estan itinerant cada dia en compliment de les seves funcions, però ho fan sense un protocol específic d’actuació en aquest marc de pandèmia. USTEC-STEs (IAC) demanem i exigim al Departament d’Educació un protocol específic per a tots aquests professionals itinerants, per preservar la seva salut i la dels altres.

D’altra banda,  també volem denunciar que a hores d’ara els logopedes itinerants del CREDA i les escoles d’educació especial no han rebut mascaretes transparents, imprescindibles per poder atendre de forma adequada un determinat col·lectiu d’alumnes amb necessitats educatives especials.

 

USTEC·STEs (IAC)

9/10/20

 

Treballadors i treballadores itinerants dels Serveis Educatius en el marc de la pandèmia

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes