Comunicat

Salut

Els professionals de l’Educació volem saber qui decideix sobre la nostra salut

Les persones que treballem a Educació volem saber qui és la persona o la unitat del Departament responsable de prendre decisions que afecten la nostra salut. Volem saber qui està dirigint i planificant aquest despropòsit.

 

Volem saber:

 

 • Per què shan rebaixat els criteris dels tècnics sobre les mesures preventives per les persones vulnerables? Per què de cop i volta es va recomanar la mascareta FFP2 per als especialment sensibles i NO per als vulnerables? Qui ha pres aquesta decisió? Des de quina unitat sha pres? És una decisió política?
   
 • Per què a les Illes Balears sha pogut protegir a les dones embarassades i a Catalunya no?
   
 • Per què no hi ha instruccions sobre mesures específiques de protecció per a les diferents tipologies de centres i tasques? Com és que encara ara els itinerants no tenen un protocol clar i escrit? Per què els fisioterapeutes itinerants tampoc el tenen? I podríem seguir llistant fins a la totalitat de llocs de treball que no siguin generalistes.
   
 • Quan tindrem dades sobre afectacions Covid-19 al personal propi? Hem de mirar el comunicat de premsa? Com pot ser que la part social no tinguem encara aquestes dades?
   
 • Quan començarem a parlar de les conseqüències de les afectacions Covid-19 al personal i les seves seqüeles? Quan ens adonarem que les condicions de treball han canviat i que, com ja vam dir, hi hauria problemes dafonies i calia ser previsors?
   
 • Ens assegura el Departament dEducació que la distància entre persones que ells mateixos han marcat es compleix? Com podem saber-ho? Hem domplir els mitjans de comunicació  amb fotografies? Això és el que hem de fer els treballadors/es perquè algú sassegui a parlar i comenci a planificar de veritat?
   
 • Com pot ser que a aquestes alçades, quan ja portem un mes de curs, encara hi hagi un bon embolic amb les baixes Covid, els informes dels serveis de prevenció, lICAM, les substitucions,….? No ens ho acabaríem. No hi ha cap instrucció escrita que surti de Via Augusta sobre aquests tràmits, ni als treballadors/es ni a les direccions dels centres. Campi qui pugui.

 

Aquest llistat de preguntes no és exhaustiu, encara en tenim moltes més!  Veient tot això tenim clar que no es tracta dun tema tècnic, es tracta de la voluntat política dagafar les regnes i ordenar aquest desori o de deixar que el caos segueixi instal·lat durant tot el curs. El sindicat portarà la denúncia daquestes situacions on calgui, a totes les instàncies, fins i tot als jutjats.

 

USTEC-STEs (IAC)

6/10/20

 

 Comunicat de Salut Laboral

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes