Comunicat

Les dones embarassades: el col·lectiu menystingut davant la desinformació i no previsió en aquest inici de curs

USTEC-STEs, hem exposat reiteradament que, al Departament d'Educació, concretament al col·lectiu de docents, les dones representem un 77% de les plantilles. Segons dades del mateix Departament, hi ha un 86% de dones a Educació infantil i Educació Primària, un 81% de dones als centres d'Educació Especial i un 62% a Educació secundària.

Durant el mes d'abril hi va haver un col·lectiu que va ser tipificat com a vulnerable: les dones embarassades.

USTEC-STEs ha demanat en tots els espais de comunicació i negociació que es tingui en compte això a l'hora de preveure totes les circumstàncies que podrien afectar la seva salut (i la dels seus infants), així com els problemes organitzatius que podrien produir-se als centres a causa de la importància numèrica d'aquest col·lectiu.

Ara ens trobem amb moltes dones gestants a les quals ningú no ha explicat com han de procedir o actuar als centres educatius. D'altra banda, els equips directius  s'han trobat desbordats pel caos i desorganització existent al Departament. Els procediments no són clars: són canviants o no han estat comunicats directament a les afectades.

Les treballadores gestants del Departament d'Educació es troben inquietes pels canvis de criteri a l'hora de tipificar-les com a col·lectiu i per l'absència d'informació.

Que el Departament d'educació no hagi previst quin tractament específic faria amb les dones embarassades, que no disposin d'informació suficient com a treballadores, que tampoc els equips directius sàpiguen com actuar… tot això s'ha traduït en un clima de tensió i caos, especialment en qüestions relatives a l'administració i gestió. Aquestes condicions fan que puguem parlar clarament d'una situació de VIOLÈNCIA INSTITUCIONAL.

 

USTEC-STEs (IAC)

18/09/2020

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes