COMUNICAT USTEC-STEs (IAC): EL PRIMER CICLE D’EDUCACIÓ INFANTIL A LES ESCOLES RURALS SENSE NOMENAMENT DE PROFESSIONALS PER INICIAR CLASSES

Ahir, 14 de setembre del 2020, primer dia d'escola, els centres educatius catalans van iniciar les classes en una tornada caracteritzada per la incertesa i la inseguretat de tota la comunitat educativa. La manca de previsió del Departament d'Educació, que ha publicat canvis de manera constant en les instruccions d'inici de curs en relació a la pandèmia de la covid19, ha provocat un desgavell organitzatiu afectant a escoles i instituts.

Enmig de tot aquest caos, la manca de previsió ha afectat també les escoles rurals on s'ha implementat el primer cicle d'educació infantil. Des dels Ajuntaments i dels centres afectats ens han arribat queixes i malestar, ja que el Departament no ha complert amb el conveni que hi ha entre les dues administracions. Molts d'aquests centres, on les professionals que han d'atendre els infants d'un i dos anys estan contractades pel Departament d'Educació, no han pogut obrir les seves aules perquè el Departament no havia realitzat cap nomenament. No només no s'han incorporat a dia 1 de setembre al seu centre tal com vam reclamar per a tot el personal, sinó que ni tant sols ho han fet el primer dia d'inici de les classes. Des dels grups de laborals i rurals d'USTEC-STEs (IAC) ja hem denunciat aquesta pràctica que, a més a més,  no és una novetat d'enguany.

A aquest fet se suma la decisió imperativa del departament de treure la categoria professional d'Educadores de Llars d'infants i posar la figura d'una TEEI. Tot i el desacord mostrat per USTEC-STEs (IAC) i per tota la part social en el Comitè Intercentres, l'administració no ha obert cap negociació, sinó que ho han imposat! Aquest canvi de categoria professional afecta de manera directa a la borsa de personal laboral en perjudici tant de les educadores de llar d'infants com de les mateixes escoles: si les persones que fins ara estaven treballant a les llars no formen part de la borsa de TEEI, no seran nomenades per la mateixa escola ni per cap altra dins de les escoles rurals. Des d'USTEC·STEs (IAC) ens vam oposar frontalment a aquest canvi de categoria.

El Departament d'Educació no ha tingut en consideració l'alumnat del primer cicle d'Educació Infantil i això ha provocat que no s'hagin pogut incorporar el primer dia d'escola. Amb les mesures preses hem pogut constatar, una vegada més, la poca importància que el departament dona a aquesta etapa educativa i el menyspreu al personal laboral, menystenint la seva tasca.

Es fa evident que les polítiques educatives del Departament només persegueixen un estalvi econòmic, prioritzant-lo per sobre de la pròpia gestió educativa dels centres, de les condicions dels docents, del personal laboral i del propi alumnat. Unes polítiques que posen en detriment la qualitat educativa i les condicions laborals de les seves treballadores.

USTEC·STEs (IAC) continuem reclamant a l'administració que reconegui com a etapa educativa l'Educació Infantil i exigim el mateix tracte per ambdós cicles que integren aquesta etapa.

 

USTEC-STEs (IAC)
15.09.2020 

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes